Bendu "Prljavo kazalište" zabranjeni nastupi pod ovim imenom: Kako će se sada zvati? 1Foto: rom@nski, Wikipedia

Sudska naredba kojom se Houri i Bodalecu zabranjuje korišćenje naziva Prljavo kazalište doneta je 1. jula.

Na splitskom Fusion festivalu, koji se održava 22. i 23. jula, bivši članovi kultnog brenda Prljavo kazalište Jasenko Houra i Mladen Bodalec nastupiće pod novim imenom – Houra Grupa.

Događaji u i oko Prljava jedna su od najvećih medijskih tema proteklih sedmica, a problem oko upotrebe naziva Prljavo kazalište završio je na sudu. Prema privremenoj meri suda, Houra i Bodalec trenutno ne smeju da nastupaju pod imenom Prljavo kazalište.

Inače, na sajtu Fjužn festivala, gde nastupaju u subotu, 23. jula, na stranici na kojoj se predstavljaju izvođači nalazi se i biografija Prljavog teatra uz novo ime. Pre nekoliko dana je otkriveno da je ćerka Jasenke Houre, Dora Houra, postala direktorka nove porodične kompanije „Hura grup”.

Sudska naredba kojom se Houri i Bodalecu zabranjuje korišćenje naziva Prljavo kazalište doneta je 1. jula ove godine, piše Jutarnji.hr.

„Mogu potvrditi da je Trgovački sud u Zagrebu 1. jula 2022. godine donio rješenje kojim je odredio privremenu mjeru kojom se g. Houri i g. Bodalec nalaže da obustave radnje kojima se krše registrovani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu pružati usluge koje odnose na kulturnu delatnost pod nazivom PRLJAVO KAZALIŠTE, PRLJAVCI ili drugim sličnim nazivima, kao i da otkaže sve ugovorene aktivnosti i dalje aktivnosti pod zaštićenim žigovima ili nazivima“, rekla je Kristina Delfin Kanceljak, advokat Tihomira Fileša.

A organizatori zadarskog nastupa benda, koji su najavili veliki koncert u Prljavom kazalištu za 30. jul, od tada su izbrisali objave vezane za ime, uz obrazloženje da to rade kako bi ispoštovali sudsku odluku.

„Vuk menja krzno, ali ćud nikada. Možda se neće zvati Prljavo Kazalište, Prljavci ili slično, ali zato hitove, dušu i energiju niko ne može da oduzme na velikom koncertu 30. jula u našoj magičnoj bašta. Sve je ostalo isto osim imena benda“, napisali su u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.