Vranjković: Beograd je centar gužve i izgubljenog vremena 1Foto: Goran Bisevac

Mi se svaki koncert trudimo da odsviramo najkvalitetnije moguće, a to nije moguće ukoliko ne uživamo u tome što radimo. LJudi to vide i čuju i zadovoljstvo je obostrano na kraju – to za Danas kaže Nikola Vranjković muzičar i tekstopisac, upitan kako je njima na bini dok sviraju, jer da je u publici sjajno govori i činjenica da se njegovi koncerti konstantno rasprodaju.

Tako je i sa novosadskim nastupom u knjižari Bulevar books, karata za jučerašnji koncert nije bilo, a nema ih ni za večerašnji. Međutim, zbog velikog interesovanja publike zakazan je treći 15. aprila, na istom mestu. Vranjković ovom prilikom najavljuje i dva nastupa u Nišu, 7. i 8. aprila u klubu Feedback.

„To su mali klupski prostori u kojima redovno sviramo u proleće i na jesen, u raznim gradovima“, kaže Vranjković, i dodaje da je put koji je doveo do velikog interesovanja za nastupe dugačak 30 godina.

Ovom prilikom muzičar nas je obradovao podatkom da uskoro izlazi njegov novi EP, pod nazivom „Teorija zabave“, čije je objavljivanje planirano za maj, a dosad su snimili četiri pesme koje ukupno traju skoro pola sata.

– U pitanju je dakle zabavna muzika, kako naslov i otkriva. Na jednoj od pesama glavni vokal peva Zoran Marinković iz Bjesova. Veoma zabavno je to i uradio, konstatuje Vranjković.

Upitan da li postoji razlika u nastupima van Beograda, pošto postaji sklonost da se glavni grad posmatra kao „epicentar“, i šta krije periferija, Vranjković kaže da Beograd može da bude samo epicentar gužve i izgubljenog vremena.

– Nema nikakve razlike što se publike i koncerata tiče u Beogradu i van Beograda, bar što se tiče naših nastupa. Ne znam čega je Beograd epicentar. Možda gužve i izgubljenog vremena u prevozu i parkiranju. Volim da putujem na koncerte i često dolazim dan ranije ili ostanem dan posle koncerta i odem do najbliže reke, jezera ili planine, ukazuje muzičar.

Sa prirodom u vezi, Vranjković je nedavno objavio spot za pesmu „Kad tuga pobedi bes“. U pesmi gostuje Dragutin Jakovljević Guta, gitarista Galije koji je, prema njegovim rečima, napravio prelepu atmosferu. Spot je radio Milan Panić iz Pirota.

– Jako dobro je sklopio video sa muzikom u jednu celinu. U spotu glavnu ulogu glumi davno potopljeno selo Velika Lukanja, koje je zbog objektivnih okolnosti i subjektivnih slabosti vezanih za EPS, ponovio izronilo iz vode i izgleda veoma sablasno. Iskreno se nadam da će kiše, koje ovih dana padaju, i malo milosti nadređenih, doprineti da Zavojsko jezero ponovo zaliči na jezero, kaže Vranjković i dodaje: „pesma je ljubavna, ali je svako očigledno doživljava na svoj način, a tako je i najbolje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari