Bitlsi su prodali preko 450.000 albuma i više od dva miliona pesama od svog debija na Eplovoj internet iTunes prodavnici. Bestseler album u SAD je, prema podacima Bilborda, „Abbey Road“ liverpulske četvorke, dok je najprodavanija njihova pesma „Here Comes the Sun“.

„Here Comes the Sun“ je, inače, na 54. mestu iTunes liste 100 najprodavanijih singlova, a kada su Bitlsi u pitanju „Let It Be“ je na poziciji 60, „In My Life“ je 74, „Come Together“ 90. i „Blackbird“ na mestu 97.

Kod albuma „Abbey Road“ je 17. na listi 50 najprodavanijih albuma, a slede ga „White Album“ na 25. i „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ na 27. Kompilacija „The Beatles 1967-1970“ je 30, a „The Beatles 1962-1966“ je na 40. mestu i konačno 149 dolara vredan komplet „Beatles Box Set“ je 42. a „Rubber Soul“ 43.

Eplov iTunes je počeo prodaju Bitls pesama 16. novembra, nakon godina pregovora između Epl korporacije i EMI izdavačke kuće.

„Double Fantasy“ ponovo na aukciji

Album „Double Fantasy“ (1980) Džona Lenona i Joko Ono ponovo će se naći na aukciji. Album na svojoj prednjoj strani sadrži potpis pokojnog Bitlsa koji je dao svom ubici Marku Čepmenu čiji se otisci prstiju nalaze na njegovoj zadnjoj strani, a trenutni ga vlasnik prodaje za 850.000 dolara. Za razlog njegove prodaje dotični vlasnik navodi pretnje smrću koje dobija još od prvog dana kada je kupio album.

Mekartni pao na pozornici

Pol Mekartni je posle 18 godina ponovo nastupao u Sao Paulu, a koncert je završio tako što se sapleo o kablove i pao. Veliki šoumen se nije zbunio, većje vešto, uz osmeh ustao sa poda i odjurio u bekstejdž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari