Blankfile, Frozen Moonlight i Obscured u Crnoj kući 1Devastation night

U subotu 23. februara u Crnoj kući u Novom Sadu održaće se hardkorpank / hevi metal koncert na kome će nastupiti novosadski bendovi Frozen Moonlight i Obscured i gosti iz Beograda Blankfile.

Blankfile je metalizirani melodični hardrkor sastav, koji je prošle godine proslavio deset godina rada na sceni. Frozen Moonlight je melodični ded/metalkor bend, koji iza sebe ima nekoliko izdanja i novi album u izradi. Za Obscured koji su počeli da sviraju 2005. godine sa puno prava se može reći da su već legendarni hevi metal bend novosadske scene ali i šire.

Ovaj koncert će predstavljati pravu poslasticu za sve iskrene ljubitelje hardkorpank zvuka za šta sve pohvale idu aktuelnoj novosadskoj andergraund sceni koja se odlikuje veoma kvalitetnom i raznovrsnom ponudom. Takođe, sa punim pravom se može konstatovati da Novosađanima u goste dolazi bend koji je stoprocentno posvećen korenima hardkor pokreta a to su jedinstvo na sceni i socijalno odgovoran stav. Blankfile iako pripada takozvanoj „novoj školi“ hardkor pokreta veoma poštuje osnove tog muzičkog pravca i može se bez preterivanja smatrati naslednikom pozitivnih tendencija prvobitnih hardkorpank bendova. Bez sumnje je da će sva tri benda prisutnima na koncertu ali i svima koji slušaju hardkorpank i metal muziku poslati jasnu poruku i konkretan primer da je jedinstvo scene, odnosno borba protiv svih besmislenih predrasuda i podela na njoj, jedini garant njene snage i opstanka.

Koncert u CK 13 počinje u 21 sat a cena karte je 300 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.