Mad MorganfildFoto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mad Morganfild, naslednik muzičke tradicije svog oca, bluz legende Madija Votersa (Muddy Waters), nastupiće u petak, 12. januara, sa početkom u 21 i 30 u klubu Bluz i Pivo.

Prateći bend biće selekcija nekih od naših najboljih bluz muzičara, a to su: Jovan Ilić – usna harmonika, Dragan Ćalina – klavijature, Ivan Stanošević – gitara Saša Stanulović Stanli – gitara, Milan Nikolić – kontrabas, Jovan Pejčinović – bubanj.

Morganfild je rođen je u Čikagu 1954. godine a gitaru svira od 12 godina. Ubrzo je postao poznat po svom energičnom nastupu i jedinstvenom bluz glasu. Snimio brojne albume i nastupao na festivalima širom sveta. NJegova muzika je inspirisala mnoge bluz muzičare, a on je i sam bio inspiracija za mnoge pesme.

– Ovo je prilika da vidite i čujete pravog bluz majstora u akciji – poručuju organizatori.

Oni dodaju da je u pitanju višestruko nagrađivani umetnik i etablirana je zvezda u svetu bluza. Kao najstariji sin bluz legende, Mud je odrastao okružen mnogim od najboljih muzičara bluza.

NJegovo pevanje čvrsto je u najboljim tradicijama Čikago bluza, ali on je i pisac odličnih novih pesama i podržavaju ga neki od najboljih muzičara koji danas sviraju. Priznat je i od kritičara i od umetnika poput Badi Gaja i DŽuls Holanda zbog svoje muzičke sposobnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari