Džon Bon Džovi odlučio je da otpusti dugogodišnjeg menadžera njegovog benda Džeka Rovnera. U kratkom objašnjenju Bon Džovi je naveo da su se „putevi Rovnera i benda razišli“, dok američki mediji navode da je u pitanju gramzivost menadžera usled koje je grupa doživela pad popularnosti. Glavni problem između Rovnera i grupe Bon Džovi navodno je izbio kada su fanovi za koncert u Londonu morali da izdvoje 1.000 funti za VIP mesta, odnosno 800 za prve redove. Više od 10.000 fanova uputilo je tada proteste i upornim slanjem pisama u elektronskoj formi praktično blokiralo zvaničnu internet stranicu grupe.

Drugi problem leži u činjenici da je Rovner ubeđivao grupu da uprkos svetskoj krizi ne smeju da spuste cenu od tri miliona dolara po koncertu jer bi to uslovilo loš imidž benda. Na kraju je zbog previsoke cene koju američki sastav traži došlo do toga da se turneja povodom albuma „The Circle“ odloži za godinu dana jer nije bilo dovoljno interesenata u Evropi koji bi platili tako visoku sumu, uključujući i Beograd koji je bio u opciji. Loši odnosi između Bon Džovija i Rovnera postali su još gori i kada je u ime benda napravio ugovor sa televizijskom kućom NBC po kojem je samo ta stanica imala ekskluzivno pravo puštanja spotova sa „The Cirlce“. Druge TV stanice žalile su se da im NBC traži previsoku cenu za puštanje materijala sa tog albuma, pa su uglavnom odustale od emitovanja novih numera Bon Džovija, što je po mišljenju benda uslovilo i lošijoj prodaji diskova, pa je ovaj album postao prvi koji nije dobacio dalje od desetog mesta na Bilbord listi.

Kompanija Džeka Rovnera, Vektor menadžment, saopštila je da je grupa Bon Džovi donela lošu odluku i da će bend sigurno trpeti finansijske posledice zbog nepromišljenosti. U saopštenju se navodi i to da je američki bend za vreme ugovora sa Rovnerom osvojio prvu Gremi nagradu i postao najpopularniji na svetu. Internet portal Music News procenjuje da bi šteta usled raskida ugovora sa Rovnerom i kompanijom NBC mogao grupu Bon Džovi da košta više 20 miliona dolara, ali da bi ujedno bend mogao da profitira na duže staze tako što će se ponovo približiti fanovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari