Pronalaženje izvođača koji će najbolje interpretirati kompoziciju „Ring, ring, ring“ nije bio nimalo lak zadatak za Kornelija Kovača, čija će se numera u subotu takmičiti na izboru za srpskog predstavnika na Pesmi Evrovizije, a u konkurenciji će biti još i pesme „Čaroban“ Kristine Kovač i „Idemo dalje“ Aleksandre Kovač.

Za grupu Briz poznati srpski kompozitor opredelio se jer smatra da se bend Aleksandra Erakovića Ere, nekadašnjeg člana sastava Vampiri, najbolje uklapa u retro stil numere koja podseća na šezdesete godine.

– Ispalo je tako da sam napisao skroz retro kompoziciju koja na neki način podseća na kraj šezdesetih godina prošlog veka. Dok sam u međuvremenu razmišljao da li to neko može dobro da izvede, odnosno kome to uopšte leži, nisam imao baš jasnu sliku šta i kako… Probao sam neke pevače i na kraju mi je Bajaga rekao: „Jesi ti slušao ovu grupu Briz?“ Oni su imali neki nastup na Kolarcu, a Eru znam još iz Vampira. Pogledao sam snimak tog nastupa na Youtube i shvatio da bi oni mogli to da izvode – objašnjava Kovač za Danas.

Tekst i aranžman za numeru „Ring, ring, ring“ napisali su članovi Briz, Aleksandar Eraković Era, Damjan Dašić i Marko Ćalić.

– Razmišljao sam da mogu i ja da napišem, pisao sam i ranije tekstove za svoje stvari, ali nekako su mi više oni u tom filmu, pa sam im rekao: „daj probajte vi da napišete“. Inače, dugo sam pravio neku svoju selekciju pesama, dugo razmišljao šta da pošaljem kao kompoziciju za Pesmu Evrovizije. Otpisivao sam redom jednu, drugu, treću, četvrtu pesmu… Onda sam otkrio da imam jednu ne gotovu pesmu već muzički motiv. To je ono kada kompozitori sednu, malo počnu da sviraju i zabeleže to što su svirali, ali to još nije pesma već muzički motiv. On može da bude od jednog do dva i po takta, ali posle četiri takta je već muzička fraza. Dopao mi se taj motiv i onda sam krenuo to da razrađujem dalje – priča Kovač.

Čuveni kompozitor ne krije da je pre Briz imao i druge kandidate koji su na korak od toga da ih odabere.

– Imao sam problem što su neki pevači koje sam probao pod nekim ugovorima koji ih isključuju iz varijante da nastupe na Eurosongu. RTS je organizator svega i imaju sva prava jer šalju svoje predstavnike, ulažu u to i tako dalje… Od pojedinih ljudi sam odustao ne zato što nisu dobri već zato što pravno ne bi bilo u redu i onda bi u javnosti taman došlo do skandala – zaključuje Kovač.

Bitnije je da pesma traje nego da ode na Eurosong

– Od Aleksandre nisam čuo ni notu, a od Kristine sam u prolazu načuo šta sprema, delove aranžmana. Mislim da će mi biti odlična konkurencija. Lično, nisam zagrižen da sad ja moram da pobedim. Sve je to lepo, ali suština je da napravim dobru pesmu koja će se dopasti publici i koja će pomoći u promociji ekipe koja svira – tvrdi Kornelije Kovač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari