Marku Dejvidu Čepmenu (55), ubici Džona Lenona, po šesti put odbijena je molba za uslovno puštanje na slobodu – tri meseca pre nego što će se navršiti tri decenije od smrti legendarnog Bitlsa. Tročlana komisija, koja odlučuje o uslovnom puštanju na slobodu, napisala je u svom izveštaju da bi tako nešto bilo „neadekvatno u ovom vremenu i nekompatibilno za dobrobit zajednice“.

Kako prenose štampani mediji komisija je dobila 75 pisama u kojima se naglašava protivljenje puštanja na slobodu Čepmena, a jedno od njih je poslala i Lenonova 77-godišnja udovica Joko Ono. Ona je prošlog meseca izjavila kako smatra da Čepmen predstavlja opasnost po nju, Lenonova dva sina, javnost, pa čak i po samog sebe.

– Imao sam 25 godine i nisam zaista bio svestan da uzimam tuđi život, da je reč o drugom ljudskom biću. Sada, sa 55 godina, dublje shvatam šta sam uradio. Jasno mi je kako je moje zlodelo uticalo na Lenonovu ženu Joko Ono, kao i njihovu decu – rekao je Čepmen na ranijem saslušanju povodom odobravanja uslovne slobode.

Čepmen je zbog ubistva Lenona osuđen na kaznu od 20 godina do doživotnog boravka u zatvoru. Do sada je odslužio 29 godina u Atiki, zatvoru sa maksimalnim obezbeđenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari