Danilo Mašojević za Danas otkriva koja jela priprema perfektno, kao i šta radi kad ga umore razgovori s odraslima 1Foto: Ivan Dinić

Danilo Mašojević, voditelj jutarnjeg programa vikendom „Pokreni se“ i emisije „Među nama“ televizije Nove S, za naš dodatak priča o slobodnom vremenu, omiljenim mestima, preporučuje predstave, ali i otkriva koja jela zna „perfektno“ da pripremi.

Doručak i beg u pozorište

Doručak je moj omiljeni ritual svakog jutra. Verovali ili ne, i nema velike razlike u tome kako izgleda moje jutro radnim danima i vikendom, samo je vreme kada ga započinjem različito. Obožavam i da “pobegnem” u pozorište. Preporuka na početku sezone svakako su “Deca” Narodnog pozorišta, i “Edip” u JDP-u. A u ovoj godini sam pogledao i predstavu “Kus petlić” Narodnog pozorišta iz Subotice u režiji Milana Neškovića. Kada budu na gostovanju u Beogradu ili vas put odvede u Suboticu – morate pogledati ovaj komad.

Prijatelji i porodica

Slobodno vreme provodim sa prijateljima i porodicom. Za njih se uvek nađe slobodno vreme. Kada me umore razgovori sa odraslima onda vreme provodim sa sestrićem Pavlom, kumićem Ilijom i jednom malom Katjom.

Kosančićev venac po lepom danu

Omiljena mesta u Beogradu su mi skoro sva pozorišta, to mi je omiljena „terapija“. A kada nije pozorište, onda je to ili Kosančićev venac po lepom danu, ili pivnica „Dogma“. Moj idealan slobodan dan bi bio bilo gde van Beograda, u prirodi.

Pasulj, grašak i proja

Ja sam baš pravi svaštojed, ali ono što nikada ne odbijam jeste dobar čorbast pasulj i zalučena paprika. Volim i znam da kuvam, ruku na srce – ne veliki broj jela, ali pasulj, grašak i proju pripremam perfektno. Trudim se da što više jedem „kašikom“, ali kao i svi neretko upadnem i u začarani krug brze hrane, pljeskavica, pica… Obožavam salate, i ne mogu da zamislim obrok bez salate, tako da se nadam da me bar to izvlači.

Danilo Mašojević za Danas otkriva koja jela priprema perfektno, kao i šta radi kad ga umore razgovori s odraslima 2
Foto: Privatna arhiva

Kornati i plaže oko Rovinja

Bilo gde pored mora. Šalu na stranu, ove godine sam prvi put letovao u Hrvatskoj i zahvaljujući prijateljima Maki i Saši upoznao sam ovaj deo Jadranskog mora. Bez teksta sam ostao na Kornatima, ali i na plažama u okolini Rovinja. Bar nekoliko dana na početku ili na kraju leta volim da provedem na Crnogorskom primorju koje je tada idealna destinacija.

Tri nastavka “Betmena” i serija “The Crown”

Filmovi koje uvek mogu da pogledam jesu sva tri nastavka „Betmena” u režiji Kristofera Nolana. I uživam u svim filmskim izdanjima junaka Marvelovog univerzuma. Ono što trenutno čekam jeste peta sezona serije “The Crown”. Nedavno sam otkrio seriju “Durells” na HBO Max i odlično mi je legla – Krf, more, i nesnađeni Darelovi.

Od Ibrahima Malufa do aktuelnih hitova

Moj muzički ukus neverovatno varira u zavisnosti od raspoloženja i doba godine – od Ibrahima Malufa, preko Hladnog Piva, do akutelnih hitova. Uvek mogu da slušam Buč Kesidi. Moj muzički ukus trpi koleginica iz kancelarije Maja Nikolić.

Danilo Mašojević za Danas otkriva koja jela priprema perfektno, kao i šta radi kad ga umore razgovori s odraslima 3
Foto: Privatna arhiva

“Dolazak matadora”

Trenutno čitam „Dolazak matadora“ Branka Rosića, a sledeće je „Stovarište“ Sergeja Trifunovića. Poslednja knjiga koju sam nedavno završio je „Priča o ljubavi i tami“ Amosa Oza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari