El Shirota - bend koji je Rolling Stone uvrstio u najvažnije sa andergraund scene Meksika stiže u Beograd 1Foto: Youtube snimak ekrana nastup El Shirota

Bend El Shirota uskoro kreću na turneju, a 24. septembra dolaze u Beograd, kada ćete imati priliku da ih slušate u KC Gradu od 21 sat.

Kako piše Sara Bujak – Kraj leta i vreme je za buku! Jesenju sezonu Bad Music For Bad People koncerata otvara El Shirota, meksički noise rock/ post-hardcore bend, osnovan 2012. godine u Atizapanu.

Nema nikakve sumnje da je njihov zvuk inspirisan muzikom bendova kao što su Sonic Youth, Fugazi, Slint, Dinosaur Jr. i Nirvana, ali nas El Shirota povremeno voze na paralelnoj ravni ukrštenih žanrova, pre svega psihodelične garaže šezdesetih, noise popa osamdesetih i shoegazea devedesetih.

Nedavno ih je Rolling Stone magazin uvrstio među nekoliko najvažnijih bendova na sve zanimljivijoj andergraund sceni Meksika.

El Shirota su objavili dva albuma, uz par EP-jeva i singlova, od kojih “Ni Siquiera Estamos Listo Para Hablar” u maju ove godine.

Nije fraza da muzika može da premosti svaki jaz, nerazumevanje i konflikt, a u prilog tome Ignazio Gomez Kurth, gitarista i pevač, kaže da su meksički bendovi danas stalno na turnejama po Americi, o čemu je nekada moglo samo da se sanja, i da uvek postoji način da se stigne do publike ma gde ona bila.

Ulaznice su u pretprodaji @ Pub Brod i Čumić Chillton po ceni od 1200 dinara. Na dan koncerta 1500.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari