Deveti festival elektronske muzike Summer3p počinje danas i trajaće do 24. jula na jedinstvenoj party lokaciji – Termalnom bazenu i Muškom štrandu na Paliću, nedaleko od Subotice. Na ovogodišnjem festivalu, nastupiće neki od najaktuelnijih izvođača evropske i regionalne elektronske scene. Spoj odlične elektronske muzike i noćnog kupanja na Termalnom bazenu, festival Summer3p čini impresivnim letnjim doživljajem pod otvorenim nebom.


Danas na glavnoj bini Moon Stage nastupaju Timika (Srbija), Mystique & Adamov (Srbija), Danza Macabra (Slovenija) i Kollektiv Turmstrasse (Nemačka). Kollektiv Turmstrasse su Nico i Christian koji nastupaju već deset godina prenoseći plesnu energiju od Rejkjavika preko Moskve do Tokija. Danza Macabra, slovenački duet koji čine Martin Rojnik i Edin Chuturic unosi nove elemente u pejsaž elektronske muzike. Sutra na Moon Stageu nastupaju: Dušan Medić (Srbija), Murko (Slovenija), Slyde (Engleska) i Sex Shop Boys (Mađarska). Slyde su britanski DJ dvojac koji je od svog debija, Slippidy Slide, preko hitova poput Sex n Drugs i Kiss Kiss Bang Bang stekao veliku popularnost. U subotu na Moon Stageu nastupaju: Chrono & Ascaloon (Srbija), Dandy (Mađarska) i Mihai Popoviciu (Rumunija). Mihai Popoviciu je jedan od najinovativnijih istočnoevropskih producenata na polju elektronske muzike danas, radi na tehno i haus zvuku. Dandy (Peter Szigeti) je mađarski DJ kod kojeg svaki set predstavlja putovanje kroz različite muzičke žanrove. Poslednjeg dana festivala, u nedelju, na Moon Stageu nastupaju: Vladimir Palik & Mr Beer Belly (Respect Djs, Srbija), Numb, Needle, Minimalistic (The Code Crew, Srbija) i Kibz & DFNDR (Srbija). Kibz & DFNDR nastupaju zajedno od 2004. godine, bili su rezidenti u jednom od najboljih klubova u Srbiji.

Na Sunset stageu danas nastupaju Dejan Perić, Mad Matt, Gabriel Bin, Christian Brown i Gee, sutra Pf3, Atla & Sheela, Jackie Dagger, Drum:r i D Sub Faces, u subotu Brajan, DIMIZ i Roby Deep, a poslednjeg dana The Slace, Fishee, Sinus i Andy Locotoo & Oliver H. Kompleti ulaznica (za sva četiri dana) po ceni od 1.050 dinara, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima (na teritoriji cele Srbije) i onlajn na www.eventim.rs. Pojedinačne ulaznice po ceni od 350 dinara svaki dan mogu da se kupe na ulazu. Sve o festivalu može se naći na zvaničnom sajtu www.summer3p.org i na festivalskoj Facebook stranici.

Radionice uz zabavu

Uz muzički program, Summer3p će i ove godine biti mesto okupljanja, saradnje i komunikacije posetilaca iz regiona i sveta, kroz niz interesantnih i angažovanih radionica, kampanja i projekata. Tokom festivala održaće se više radionica: Radionica reciklaže, Muzička radionica za decu, Ekološka i Audio radionica, kao i Likovna i Sportska radionica. Zainteresovani će imati priliku da, uz asistenciju koordinatora radionica i druženje sa ostalim polaznicima, usvoje ili usavrše umetničke tehnike i dobro se zabave, kao i da rezultate svog rada predstave u okviru izložbi krajem festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari