Elton Džon zaražen korona virusom, otkazao dva koncerta u SAD 1Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Poznati britanski muzičar Elton Džon (John) saopštio je danas na Instagramu da je zaražen korona virusom i da će zbog toga otkazati dva koncerta u SAD u okviru svoje oproštajne svetske turneje.

„Dobio sam korona virus i zbog toga moram da odložim dva koncerta u Dalasu, predviđena danas i sutra“, naveo je muzičar koji ima 74 godine.

Elton Džon je dodao da ima blage simptome pošto je primio tri doze vakcine protiv korona virusa, navodeći da se nada da će u subotu moći da održi koncert predviđen u američkoj saveznoj državi Arkanzas.

Muzičar je oproštajnu turneju „Farewell Yellow Brick Road“ započeo 2018. godine, planirajući više od 300 koncerata tokom tri godine širom sveta, do pojave epidemije korona virusa.

On je u septembru 2021. objavio novi album „The Lockdown Sessions“ u saradnji sa mladim umetnicima. Potom je u oktobru odložio svetsku turneju pošto je imao operaciju kuka. Na turneju se vratio u januaru.

Autor hitova kao što su „I’m Still Standing“, „Your Song“ i „Crocodile Rock“, Elton Džon je prodao više od 300 miliona ploča širom sveta, održao više od 3.500 koncerata, a 2019. godine je snimljen film posvećen njegovom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.