Euforija od prve pesme: Buč Kesidi rasprodali koncert na Tašu 1foto Nemanja Đorđević

Sve što su prethodnih meseci najavljivali i za šta su se pripremali tokom regionalne turneje „Skupi snagu“, dogodilo se 16. septembra na stadionu Tašmajdan – dvojac Buč Kesidi, Luka Racić i Zoran Zarubica, rasprodali su svoj najveći samostalni koncert u karijeri.

Publika se od prve pesme prepustila euforiji koju je na Tašu stvorio Buč Kesidi, koji je prvi bend novije generacije u istoriji rok scene kome je pošlo za rukom da rasproda koncert na najvećem stadionu u centru Beograda.

Euforija od prve pesme: Buč Kesidi rasprodali koncert na Tašu 2
foto: Marko Ristic @zamrznutitonovi

„Buč Kesidi festival“ je počeo nastupima gostiju koncerta Džipsiija, Pocket Palme i Bojane Vunturišević, koji su odlično zagrejali publiku za zvezde večeri. Tokom dva sata Luka i Zoran su izveli 22 pesme, a svaka je donosila posebno uzbuđenje i gromoglasnu reakciju publike. Posle intra odmah su krenuli jako sa „Euforijom“, pa su usledili hitovi „Laž“, „Kafe aparat“, „Trebaš mi“, „Draga“, „Čekam te“, a nakon skandiranja usledila je pesma „Subota“. „Skupi snagu“ je donela posebnu energiju, kada se momcima na bini pridružila Zoi sa kojom su izveli njena dva hita „Jasno mi je“ i „Đavoli“.

Euforija od prve pesme: Buč Kesidi rasprodali koncert na Tašu 3
Foto: Marko Ristic @zamrznutitonovi

Neumorni Luka i Zoran su nastavili uz svesrdnu podršku publike, a vrisak nekoliko hiljada devojaka je pratio najavu svake nove pesme – „Pola pet“, „Kasno je“, „Curimo po asfaltu“, „Nema ljubavi u klub“, „Nedelja ujutru“ i druge.

Euforija od prve pesme: Buč Kesidi rasprodali koncert na Tašu 4
Foto: Marko Ristic @zamrznutitonovi

Da se bliži kraj koncerta najavio je jedan od najvećih hitova „Idemo do hodnika“, tokom koje je publika nadjačala ozvučenje. Na prve zvuke pesme „Lažljiva“ publika je bila zbunjena, ali sve je postalo jasno kada je na binu izašao Vlado Georgiev. Vidno raspoložen Vlado je nekoliko puta kleknuo pred publiku i rekao da je Buč Kesidi njegov omiljeni mladi bend. Nastup je završio bacivši u publiku svoju kožnu jaknu.

Euforija od prve pesme: Buč Kesidi rasprodali koncert na Tašu 5
foto Nemanja Đorđević

Sa velikim hitom „Đuskanje ne pomaže“ završilo se dvosatno đuskanje na Tašu, nakon čega su Luka i Zoran sišli u publiku te su im fanovi, uz zagrljaje i vrisak, davali brojne plakate sa porukama koje su pripremili za svoje miljenike.

Iako, Luka i Zoran kažu da su tek počeli, oni su na svom prvom velikom samostalnom koncertu pokazali zrelost svetskih superstarova.

Njihov stajling, scena, produkcija, sve je bilo savršeno uklopljeno, a osim beskompromisnim muzičkim izrazom publiku osvajaju svojom neposrednošću i iskrenošću. Koncert je završen obećanjem i benda i publike, da će se svi ponovo okupiti u još većem prostoru.
Koncertna sezona na stadionu Tašmajdan za ovu godinu je završena na najbolji mogući način – koncertom benda Buč Kesidi!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari