Filmski glumciFoto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Filmski glumci na setu daju sve od sebe da uspešno dočaraju lik koji igraju, ali zbog dela koja su činili kada kamere nisu bile uključene, pobrali su sve simpatije filmske ekipe.

Dok su neke zvezde poznate po svom ćudljivom ponašanju, neka holivudska lica su poznata u svojim krugovima kao pravi dobrotvori i sjajni ljudi.

BuzzFeed je prikupio neke zanimljive činjenice o njima, koje prenosi Index.hr.

Vigo Mortensen je kupio dva konja

Vigo Mortensen je toliko voleo dva konja koje je jahao dok je snimao Gospodar prstenova da ih je kupio nakon što su završili snimanje. Takođe je kupio konja kojeg je jahala Arven (Liv Tajler) i dao ga njenom kaskaderu jer je „znao koliko joj se sviđa taj konj“.

Robin Vilijams je zasmejao pacijente

U filmu Pač Adams, sa Robinom Vilijamsom u glavnoj ulozi, prikazani su i mladi pacijenti oboleli od raka. U tom filmu Vilijams pomaže bolesnoj deci smehom. Pacijent Kameron Bruk Stenli, koja je imala 7 godina kada se pojavila u filmu, opisala je kako je Vilijams zasmejavao decu čak i kada kamere nisu bile uključene.

„Hteo je da bude nečiji prijatelj. Hteo je nekoga da nasmeje, što je tužno. Bio je tako divan“, rekla je ona.

Kijanu Rivs je pokrenuo sopstvenu fondaciju protiv raka

Kijanu Rivs je pokrenuo sopstvenu privatnu fondaciju protiv raka za finansiranje dečijih bolnica i istraživanja ove bolesti. Donirao je 70 odsto svoje plate iz Matriksa za istraživanje leukemije i negovao je svoju sestru kada je bila bolesna od leukemije.

Harison Ford je spasio ljude helikopterom

Harison Ford je pilot helikoptera za traganje i spasavanje u okrugu Teton, Vajoming. Koristio je svoj helikopter u nekoliko spasilačkih misija. Jednom je spasao planinara sa planine i izgubljenog izviđača u Jeloustonu.

Deni DeVito se pobrinuo za Maru Vilson

Glumci Deni DeVito i Rea Perlman brinuli su se o Mari Vilson dok je snimala Matildu jer je njena majka bolovala od raka dojke. DeVito je odneo kopiju filma Marinoj majci u bolnici kako bi mogla da pogleda film pre izlaska, jer je znao da joj nije preostalo dugo da živi.

Arnold Švarceneger je pomogao Alisi Milano sa domaćim zadatkom

Arnold Švarceneger je pokušao da pomogne Alisi Milano sa domaćim zadatkom na snimanju Komandosa.

Morgan Freeman je osnovao neprofitnu organizaciju

Morgan Friman i njegova ćerka su osnovali Tallahatchie River Foundation, neprofitnu organizaciju za obrazovanje dece u Misisipiju.

„Ovo je ono što moram da uradim“, rekao je primajući nagradu za svoj dobrotvorni rad.


Gaj Fieri je pomogao da se prikupi 25 miliona dolara za radnike restorana

Na početku pandemije, kada su radnici u restoranima svuda ostali bez posla, Gaj Fieri je pomogao da se prikupi 25 miliona dolara za njih.

„Toliko ljudi radi više poslova u ovoj industriji, ima samohranih roditelja, studenata, penzionera. Ova industrija je veoma važna za naše zajednice“, rekao je Fieri.

Danijel Redklif je pomogao Ričardu Harisu sa tekstovima

Dok je snimao prva dva filma o Hariju Poteru, Danijel Redklif je video da Ričard Haris (prvi Dambldor) ima problema sa pamćenjem stihova, pa se pretvarao da vežba i zamolio ga da zajedno prođe kroz tekst.

Džeremi Rener je pomagao zajednici

Džeremi Rener ima emisiju na Dizniju pod nazivom Rennervations, gde obnavlja stare autobuse i vatrogasna vozila kako bi pomogao u dobrotvornim projektima širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari