Fotografije Dragana Karadarevića u GKC Užice (FOTO) 1Dragan Karadarević/ Foto: Privatna arhiva

Dragan Karadarević, užički fotograf, predstavio se prvom samostalnom izložbom u Gradskom kulturnom centru Užice.

Na postavci „GKC u oku objektiva“, koja se može pogledati do 31. decembra, izložio je fotografje sa najznačanijih muzičkih događaja koji su bili priređeni u toj ustanovi, tokom ove godine.

Na 20 crno-belih i kolor fotografija, zabeležio je atmosferu sa koncerata domaćih i inostranih izvođača i prikazao neobične trenutke i ekspresivne izraze aktera na sceni i ljudi u publici.

Fotografijom se bavi 24 godine i više puta je nagrađen, a veštinu fotografisanja je sticao uz Miloša Cvetkovića Cvekle iz Užica, iskusnog i jednog od najboljih jugoslovenskih i srpskih fotoreportera.

Fotografije Dragana Karadarevića u GKC Užice (FOTO) 2
Foto: Dragan Karadarević

Prema rečima Filipa Baralića, direktora GKC Užice, koji je otvorio izložbu, „Karaderević je stovrio autentičan stil, koji je prepozant i van Užica“.

Navodeći da mu je „fotografija najveća ljubav“, Karadarević, čije fotografije su  objavjivali domaći nacionalni i inostrani mediji, najavo je da će naredne godine, kada obeležava 25 godina rada, prirediti retrospektivnu izložbu.

„Fotografija se uči ceo život, a ono što bih želeo je da fotografišem svetske sportske događaje“, kazao je za Danas Karadarević, koji je za svoj rad višestrko nagrađivan.

Deset godna je radio u Sportu i Novostima, saradnik je agencije Beta, a njegove fotografije su objavljivale inostrane agencije. Zaposlen je u Nadnom muzeju Užice, kao fotograf.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari