Hrvatska jedina zemlja čiji žiri švedskoj pobednici Loreen nije dao 12 bodova: Pogledajte kome jeste (VIDEO) 1Foto: YouTube snimak ekrana

Hrvatska je bila jedna od osam zemalja čiji su žiriji glasali na švedskom izboru za predstavnika na Evrosongu (Melodifestivalen).

Od tih osam zemalja, Hrvatska je bila jedina zemlja čiji žiri pobednici Loreen nije dao 12 bodova, piše Index.hr.

Hrvatski žiri Loreen je dao 8 bodova, dok su 12 bodova dali 17-godišnjem Theozu, koji je izveo pesmu Mer av dig. Članovi HRT-ovog žirija bili su muzičke radio urednice Đurđica Ivanković i Ema Gross, urednik Željko Mesar, voditelj i muzički urednik Dinko Komadina, te urednik projekta Dora 2023. i voditelj HRT-ove delegacije Evrosong 2023. Tomislav Štengl. U eter švedskog izbora javljala se voditeljka i novinarka Zlata Mück Sušec.

Theoz je na kraju završio na 5. mestu, dok je Loreen s 92 boda koja joj je dodelio žiri i 85 koje joj je dodelila publika, odnela pobedu. Švedsku će predstavljati s pesmom Tattoo.

A ovo je pesma kojoj je hrvatski žiri dao 12 bodova:

Švedska prva na kladionicama

Uz Hrvatsku, na Melodifestivalenu glasali su još članovi žirija iz Australije, Belgije, Latvije, Malte, Španije, Nemačke i Austrije. Inače, od početka takmičenja pretpostavljalo se da će Loreen pobediti, a Švedska je od saznanja da se ona takmiči na Melodifestivalenu uverljivo vodeća na evrovizijskim kladionicama.

No, izgleda da hrvatski žiri ima neke druge kriterijume od ostatka Evrope i sveta. Loreen je široj javnosti poznata zbog pesme Euphoria kojom je pobedila na Eurosongu 2012. u Bakuu. Osim Euphorije, Loreen ima brojne druge hitove kao što su Walk with Me, Neon lights, Sober, In My Head i I’m in It with You.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari