Hrvatska "prešišala" Srbiju na evrovizijskoj kladionici: Nikada nismo bili ovako visoko 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Hrvatska je skočila na kladionici na Evroviziji, „nikada nismo bili ovako visoko na listi“, kažu.

Naime, iako su odmah nakon polufinalnog nastupa momci iz riječke grupe Let 3 pali na kladionicama Eurosonga, sada su zeleni i penju se na tabeli.

Kako piše Index.hr, Hrvatska je posle polufinala bila na 17. mestu, odmah iza Srbije. Potom se popela na rang listi za dva mesta.

Hrvatska "prešišala" Srbiju na evrovizijskoj kladionici: Nikada nismo bili ovako visoko 2
Foto: Snimak ekrana

Nikada nismo bili ovako visoko na rang listi

Hrvatska je trenutno na 13. mestu kladionica. Ispred nje su Jermenija, Češka i Austrija, dok je Let 3 na rang listi iza sebe ostavio Švajcarsku, Nemačku, Australiju i Srbiju. Naime, Luk Blek, koji predstavlja Srbiju na Pesmi Evrovizije, drži 17. mesto.

Hrvatska "prešišala" Srbiju na evrovizijskoj kladionici: Nikada nismo bili ovako visoko 3
Foto: EPA-EFE/Adam Vaughan

Švedska, koju predstavlja Loreen sa pesmom Tattoo, nedeljama je na vrhu kladionica. Svi obožavaoci Pesme Evrovizije dobro poznaju Lorin jer je već pobedila na ovom takmičenju 2012. godine sa pesmom Euphoria. Na drugom mestu je Finska, a na trećem Ukrajina.

Kladionice su od prve večeri tačno predvidele svih 10 zemalja koje su se sinoć plasirale u finale, a ako se ponovo ne vare, predstavnici Austrije, Kipra, Australije, Jermenije, Slovenije, Litvanije, Gruzije, Belgije, Poljske i Estonije. Ali i kod te kladionice se situacija često menja, pa je pitanje kako će na tabeli izgledati do večeras, kada je na redu drugo polufinale, piše Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari