Jozef van Visem kompozitor i dobitnik nagrade za najbolju muziku za film "Only Lovers Left Alive" na Kanskom festivalu, sutra nastupa u Dimu, u Cetinjskoj 1Foto: Facebook/Dim

„Avangardi majstor iz sveta srednjovekovne muzike, kompozitor i najpoznatiji lautista na svetu – Jozef van Visem nastupiće u jednom od najatraktivnijh andergraund mesta u centru Beograda – Dimu“, ukazano je u najavi koncerta koji će biti održan sutra u prostoru Dim, u Cetinjskoj 15.

Kako je ukazano, s početka svoje kompozitorske karijere Van Visem je za cilj imao da široj publici približi zvuke jedinstvene barokne laute, i u tome je u potpunosti uspeo. Dobitnik nagrade za najbolju muziku za film na filmskom festivalu u Kanu za svoje ostvarenje u vampirskoj drami „Samo ljubavnici opstaju“ (Only Lovers Left Alive) ,Van Visem, sarađivao je sa Džimom Džarmušem, Džejmsom Blekšoom, Zolom Džizus i mnogim drugim neverovatnim ličnostima iz umetničke industrije“.

Organizatori događaja su dodali i to da je Jozef van Visem objavio više od 20 albuma gde je na autentičan način oživeo duh prošlosti, čemu je pridodao i svoj najnoviji LP «Behold! I Make All Things New» — instrumentalno, neoklasično delo, snimljeno tokom lokdauna između 2019 i 2021.

„Održao je koncerte širom sveta, u akademskim salama, katoličkim katedralama i na najprestižnijim festivalima poput ATP-a i Primavera Sound-a svirajući svoju potpuno crnu baroknu lautu, izrađenu posebno za njega. Sada van Visem stiže u Dim da uroni slušaoce u svoj lični i čudesni svet, pun mračnih iskustava i jedinstvenih osećanja“, istaknuto je povodom nastupa ovog kompozitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari