Ove godine Belgrade Calling festival se, na zahtev fanova, vraća hevi metalu, te kao glavne zvezde 29. juna dolaze Judas Priest – jedan od najvećih, najpopularnijih i najznačajnijih hevi metal bendova svih vremena.

Tradicionalno mesto održavanja i ovog Belgrade Callinga je Kalemegdan park, gde će fanovi moći da uživaju u spektakularnoj svirci HM velikana. Ovo će biti prvi veliki open air nastup benda u Beogradu, gde će Halford & Co. promovisati svoj novi album „Redeemer of Souls“ i izvesti većinu kultnih numera iz svog bogatog opusa. To što ovogodišnji Belgrade Calling festival čini najvećim rok spektaklom na prostoru bivše Jugoslavije je činjenica da će zajedno sa Judas Priestom nastupiti još jedan veliki hevi metal bend – Helloween, koji prvi put dolazi u Beograd. Čast da otvori Belgrade Calling 2015 dobio je makedonski bend Steel Temple.

Malo je bendova koji su, poput Judas Priest, uspeli da se zlatnim slovima upišu u istoriju hevi metala. Grupa koja postoji skoro 40 godina postala je sinonim za fenomenalnu živu svirku – žestoki rifovi, odlična ritam sekcija i prepoznatljiv glas Roba Halforda uticali su na čitave generacije fanova i hevi metal muzičara koji su u svojim intervjuima potencirali da su im Judas Priest bili glavni uzor. U svojoj bogatoj i plodnoj karijeri objavili su nekoliko kultnih albuma, prodavši ih u fantastičnih 40 miliona primeraka. Judas Priest su nedavno izdali svoj sedamnaesti studijski album 'Redeemer of Souls'. Odmah po izlasku dostigao je šesto mesto na Billbordovoj Top 200 listi. „Svakim svojim albumom podižemo standarde i 'Redeemer' je nastavio tu tradiciju“, tvrdi pevač Rob Halford i dodaje: „Smatramo da on najbolje pokazuje našu strast prema hevi metalu i predstavlja klasičnu kombinaciju rifova i solaža, gromoglasnih bubnjeva, iskonskog gruva i vokala koji se trudi da sve to nadmaši.“

Ulaznice za ovogodišnji Belgrade Calling festival biće u prodaji od srede, 11. marta, putem bilet servisa www.eventim.rs po sledećim cenama i kategorijama: parter: 2.990 dinara, golden parter: 3.990 dinara (tiraž je ograničen na 2.000 ulaznica) i fan pit: 4.500 (tiraž je ograničen na 1.000 ulaznica). Organizator je Avalon produkcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari