Kako se Konstraktina "In corpore sano" gleda na YouTube u zemljama Evrope? 1Foto: Screenshot YouTube/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Pevačica Konstrakta će biti predstavnica Srbije na predstojećem tamičenju za Pesmu Evrovizije sa pesmom “In corpore sano“, odlučeno je glasovima publike i žirija na nedavno održanom festivalu Pesma za Evroviziju 22, a snimak njenog nastupa na kanalu RTS-a, nagledaniji je snimak u zemljama regiona, ali i u drugim zemljama Evrope.

Snimak njenog nastupa na ovom festivalu, najgledaniji je video u Srbiji, sudeći po YouTube trendingu.

Konstraktino izvođenje pesme “In corpore sano“ najgledaniji je snimak u zemljama bivše Jugoslavije – Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini.

Takođe, ova numera je na prvom mestu u “Music tranding“ u Austriji, a druga na Malti i u Norveškoj.

Što se tiče ostalih zemalja Konstraktin nastup je u Švajcarskoj i Lihtenštajnu osmi, a u Nemačkoj deseti, u kategoriji svih video snimaka.

Reakcije u javnosti su podeljene – nekima se pesma ne sviđa, dok su drugi oduševljeni da Srbija šalje na Evroviziju „originalnost“, „pesmu koja nije pisana kako bi se svidela evrovizijskoj publici“.

Tekst pesme, takođe, je tema o kojoj se neprestano priča već dva dana.

Pevačica i ovogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji Ana Đurić, poznatija kao Kostrakta, istakla je danas za RTS da ona zaista nema zdravstvenu knjižicu.

Da je pesma kompleksna, ističe ona i naglašava da su poruke univerzalne.

„Pre svega, naša ideja bila je da promovišemo triptih. ‘In Corpore Sano’ se uklapa u propozicije i izašli smo sa tim, a ima milion tema koje se u njoj nalaze. Tu negde je i tema zdravstvenog osiguranja slobodnih umetnika, ali i svih nas“, izjavila je.

Ona se osvrnula i na stanje zdravstvenog sistema u Srbiji, koji je donekle poslužio kao inspiracija za njenu pobedničku numeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari