Kanje VestFoto: Damian Avitia /London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Reper Kanje Vest, poznat i kao Ye, uputio je izvinjenje jevrejskoj zajednici. Podsećamo, in je prošle godine izazvao burne reakcije u javnosti kada je na Instagramu insinuirao da repera Didija kontrolišu Jevreji.

Vestova objava sastojala se od video snimaka njegovog razgovora s Didijem o kontroverznim majicama s natpisom „White Lives Matter“, koje je predstavio na reviji u Parizu.

Kanje Vest je nakon svega toga dobio poziv Muzeja holokausta iz Los Anđelesa, koji mu je preporučio da se edukuje, prenosi Nova.rs.

„Reči su važne i imaju posledice. Pozivamo vas da nas posetite u Muzeju holokausta u LA-u kako biste shvatili kako reči mogu pokrenuti užasno nasilje i genocide“, stoji u saopštenju muzeja nakon kojeg su mnoge poznate ličnosti reagovale osuđujući Kanjea.

Nakon toga, Kanje Vest je imao još kontroverznih izjava, a u jednoj od njih je čak hvalio Hitlera.

Vest se sada ponovo oglasio na Instagramu i izvinio se svim Jevrejima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ye (@kanyewest)

Šta je napisao Kanje Vest na Instagramu?

„Iskreno se izvinjavam jevrejskoj zajednici… Nije mi bila namera da ih povredim ili ponizim i duboko žalim zbog bola koji sam možda prouzrokovao. Predan sam započeti od sebe i učiti iz ovog iskustva kako bih osigurao veće razumevanje u budućnosti. Vaš oprost mi je važan, a ja sam predan ispravljanju štete i približavanju jedinstva“, napisao je Kanje na hebrejskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari