Najveća borba na ovogodišnjoj dodeli nagrada muzičkog magazina Modžo vodiće se između grupa Florence and the Machine i Kasabian. Florens Velč nominovana je u četiri kategorije, uključujući za najboljeg izvođača uživo i najbolji debi album („Lungs“).

Zanimljivo je da su i Kasabinan nominovani u tri iste kategorije kao i Florence and the Machine, uz mogućnost da dobiju i nagradu za pesmu godine („Fire“). Glavna konkurencija za nagradu za najbolju pesmu predstavljaće im Ričard Halej sa numerom „ Truelove’s Gutter“, Arctic Monkeys sa „Crying Lightning“ i Rage Against The Machine sa božićnom verzijom njihove kultne „Killing in the Name“.

Modžo nagrade dodeljuju se tek od 2004. godine, ali bez obzira na kratku tradiciju postale su izuzetno cenjenje pošto se dodeljuju na osnovu zajedničke ocene čitalaca i muzičkih kritičara. Ovogodišnja dodela obaviće se u londonskom Brauri centru 10. juna, a biće specifična po tome što će se prvi put uvesti i nagrade za najveću muzičku ikonu i najbolji klasični album.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari