Hvala na ovolikoj posećenosti. Hvala za ovakvu energiju. Ovo je razlog da Kerber i ubuduće nastavi da svira, poručio je frontmen Kerbera Goran Šepa-Gale, na preksinoćnom koncertu u niškoj hali Čair, upriličenom povodom tri decenije postojanja benda. I na taj način razrešio dilemu, koja jeste bila neizgovorena, ali se naslućivala. Ovo nije oproštajni koncert.

Jubilarni koncert Kerbera bio je jedan od rok praznika, koji je na momente podsećao na  „zlatne“ osamdesete. Renovirana hala Čair bila je prepuna, pesme su se znale napamet i pevale horski, masovno se igralo na parteru, tribinama i ložama, mladići i devojke su se svlačili u majice, točilo se pivo na litre i pušilo bez straha da će vas zaskočiti komunalna policija. U publici su bili vršnjaci Kerbera, ali i klinci koji su uspeli da se potpuno otrgnu Pinku i devedesetima. Osim Nišlija, za koje je dolazak na jubilarni koncert bio neka vrsta domaćeg zadataka, ili bar pitanje dobrog vaspitanja, ka hali Čair slili su se posetioci iz cele Srbije, ali i sa prostora ex YU.  Stigli su busevima, vozovima ili automobilima iz Modriče, Podgorice, Sarajeva, Splita, Skoplja…

Gosti na rođendanskom koncertu najboljih niških rokera i jednog od najboljih rok bendova ex YU bili su Dejan Najdanović-Najda, sjajni vokal Smaka i Generacije Pet, izuzetni niški vokalni sastav Konstantin, Kornelije-Bata Kovač,  bubnjar  Dragoljub Đuričić,  Neverne bebe i YU grupa. Dočekani su odlično, ali niko od njih nije previše smorio, nastupili su sa po jednom ili dve numere, znalo se ko je glavni.

A slavljenici, reklo bi se – nikad bolji. Koncert je trajao bezmalo četiri sata. Osim prve postave – Galeta, bubnjara Zorana Stamenkovića Zoke, koji je za ovu priliku doputovao iz Amerike, gitariste Tomice Nikolića Tome, bas gitariste Zorana Madića  Made i klavijaturiste Branislava Božinovića Baneta, bendu su se pridruživali i drugi članovi, iz kasnijih perioda. Ređale su se pesme sa albuma „Nebo je malo za sve“, „Ratne igre“, „Seobe“, „Ljudi i bogovi“, „Peta strana sveta“, „Zapis“, „Antologija“… Bespoštedna svirka, odličan zvuk, dobra produkcija. Na početku koncerta Gale se pojavio „ćelav“, kose sakrivene ispod pozorišne maske. Ipak, nešto kasnije ponovo je bio svoj, i kosom i glasom.

Doista, možete otkidati na hip hop, ložiti se na promukle glasove ili mrzeti dugu kosu kojom frontmen benda zamahuje po stejdžu, ali ne možete da ne priznate da je  Kerber – jedan. Gale je bio i jeste izuzetan vokal, koji na momenat oduzima dah, bend neporecivo sjajno svira, a mnoge pesme Kerbera jesu i biće „antologija“.

Rokenrol nije mrtav, dobro se drži i slavi rođendane, srećni mu bili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari