Na ovogodišnjem festivalu Pesma Evrovizije, 58. po redu, koji se održava od 14. do 18. maja u švedskom gradu Malmeu, predstavnice Srbije će se verovatno izboriti za nastup u finalu, a u konačnom rasporedu mogle bi da se plasiraju oko polovine tabele, prognozira najpoznatija svetska kladionica „Vilijam Hil”.


„Moje tri” sa pesmom „Ljubav je svuda” kotiraju bolje od predstavnika ostalih država članica nekadašnje Jugoslavije jer prema kvotama pomenute kladionice na listi svih učesnica Srbija je na 16. mestu po mogućnosti da pobedi na Eurosongu, Makedonija se plasirala na 25. mesto, Crna Gora na 30, Hrvatska na 31, a Slovenija na 37 od ukupno 39 takmičarskih pesama.

Predstavnice Srbije nastupaju u prvoj polufinalnoj večeri, 14. maja, a prema kvotama koje objavljuju i druge kladionice, verovatnoća da će se plasirati u finale je velika. Naša zemlja se, uz Holandiju, nalazi odmah iza glavnih favorita za pobedu na festivalu, a to su Danska, Ukrajina, Norveška i Rusija, koje takođe učestvuju u prvoj polufinalnoj večeri.

Znatno manje šanse za plasman u finale ima Slovenija, zatim Crna Gora, pa Hrvatska. U drugom polufinalu najmanje šansi za prolazak ima Makedonija iako je ona u konačnom poretku slabije plasirana samo od Srbije, kada je reč o exYU prostoru.

Iako s dobrom pozicijom u polufinalu, prema oceni kladioničara, Srbija će se na finalnom takmičenju suočiti sa veoma jakom konkurencijom jer će iz drugog polufinala doći predstavnici zemalja koji će biti za petama pomenutim izvođačima iz Danske, Ukrajine, Norveške i Rusije koje važe za najveće favorite. Za petama su im, dakle, Italija, Nemačka, Gruzija, Holandija, Azerbejdžan, San Marino, Velika Britanija i Grčka, koja inače najbolje kotira na kladionicama kada je reč o zemljama jugoistočne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari