klub Kult

Produženi vikend u beogradskom klubu Kult počinje u sredu uz dominaciju ženskih artista, dok su u petak i subotu na programu gostovanja internacionalnih izvođača Enzo Leepa i Lonely-ja. Za doček Nove godine sprema se 12 sati programa uz osam lokalnih DJ-eva, dok za reprizu stiže legendarni Andrew Meller.

Osma KULT:R biće održana ove srede, 27. decembra, kada će se za DJ pultom naći DJ-ice lokalne scene – Aleksandra Duende poznata po svom širokom spektru žanrova, od downtempa, ambijentalne i nu jazza do klasične house, electro, techno i acid house muzike, Iva Arifaj donosi svoj prepoznatljiv groovy stil i Joma Maja mračan, sexy, energični zvuk.

Petak, 29. decembar rezervisan je za groovy vajb uz Easy Tiger Showcase koji predvodi Marko Nastić sa gostima – Enzo Leep iz Španije i Andrey Ramonov iz Rusije.

Enzo Leep je jedan od najperspektivnijih španskih umetnika, izvodio je svoj live od Berlina, preko Venecije, Ciriha, Barselone, Berna, Madrida, sve do Moskve i Sankt Peterburga, a muziku objavljuje na etiketama poput Get Physical, Suruba X, Bla Bla i Cyclic, dok vinile za Rewire, Heisenberg, Moira, Unknown, Punchis. Vodi dva lejbla, Rewire Musik koji je fokusiran na rustični andergraund koncept iz minimalističke perspektive, kao i ANOA Music, novu vinil izdavačku kuću, koja se bazira na analognoj i organskoj muzici ekskluzivno na vinilu.

Ove subote, 30. decembra u Kult ponovo stiže Footworks Showcase. Rezidenti i osnivači Dimitri J i Un Padre beogradskoj publici će ovom prilikom predstaviti zvuk Sick Mode Recordsa sa Ibice i njihovog izvođača pod umetničkim imenom Lonely.

Svojim produkcijskim umećem još na početku karijere Lonely je impresionirao veliki broj međunarodnih DJ-eva, kao što su Marco Carola, Green Velvet, Stacey Pullen. Njegovo EP izdanje objavljeno je na Desolat lejblu Loco Dice-a, a nakon toga objavljuje i za izdavačke kuće poput Armada Subjekt, Stereo Production, Rawthentic, Viva Music, Deep Perfect i Cannibale. Prošle godine Lonely je pokrenuo svoj lejbl Sick Mode, sa debi izdanjem „Rumba Nera“, a njegova izdanja počinju dobijati podršku od svih velikih imena širom sveta. Danas ti isti velikani Loco Dice, Marco Carola, The Martinez Brothers, Joseph Capriati i dalje u svojim setovima vrte njegove objavljene i neobjavljene trake. Klub Tantra na Ibici ugostio je prvi showcase njegove etikete, a nakon rasprodatih žurki na Ibici usledili su debi u Njujorku, Bronksu. Majamiju.

Za novogodišnju noć klub Kult sprema 12 sati programa, a za DJ pultom će se smenjivati čak osam rezident DJ-eva! Tokom dočeka Nove godine, od 22 sata do 10 ujutru za muzičku selekciju biće zaduženi beogradski producent i DJ sa internacionalnom karijerom MENE koji donosi zvuk i vajb Ibice i jedinstvenu fuziju hip-hopa sa technom i house-om, melodic techno producentski i DJ dvojac Innēr Sense, Nexie, Dea Tosh, Dakissa i Dakman, kao i Pao Pausto b2b Fikol koji spremaju specijalne b2b setove.

Repriza Nove godine donosi specijalni sedmočasovni allnighter set Andrew Mellera, jednog od najtraženijih producentskih i DJ imena na sceni.

Andrew Meller je svetski priznat producent, artist koji se nalazi među top 3 na Beatportu, čuveni selektor i glavni čovek svoje izdavačke kuće REWLER. Meller konstantno dominira top listama, dok producira vanvremenske himne plesnih podijuma i izdaje muziku za najpoznatije svetske etikete. U junu ove godine, Meller je objavio „Demention EP“ za Solomunov Diynamic lejbl, a ovo izdanje našlo se u top 10 na Beatportovim indie dance listama. Mellerov čuveni „Reincarnation Mix“ legendarne pesme „Born Slippy“ grupe Underworld, zadržao se na prvom mestu Beatportove Top 100 liste pesama neverovatnih 50 dana, čineći je najprodavanijom trakom 2018. godine, a poznat je i po obradi vremenske pesme „Insomnia“ grupe Faithless. Njegova muzika dobija kontinuiranu podršku najvećih imena u svetu house i techno muzike, uključujući Solumuna, Carl Coxa, Nicole Moudaber, Paco Osuna i mnogih drugih.

Ograničen kontingent promo ulaznica za događaje u klubu Kult je u prodaji putem Resident Advisor platforme.

Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 6, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari