Koncert 4 Maljčika u Sinagogi 9. maja povodom rođendana Vlade Divljana 1Foto: Promo

Povodom obeležavanja rođendana prerano preminulog Vlade Divljana 9. maja u Sinagogi biće održan koncert 4 Maljčika, najavila je promoterska kuća Long Play, koja u saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada organizuje koncert.

U nazivu koncerta, kriju se dvojica uglednih pijanista – Aleksandar Šandorov i njegov učenik i kolega Nemanja Nikolić koji će nam predstaviti jedinstveni spoj muzike jednog od najznačajnijih stvaralaca na prostoru Jugoslavije Vlade Divljana (1958-2015) i velikog ruskog kompozitora Sergeja Prokofjeva (1891-1953). Program počinje u 20.30 časova.

Ulaznice za koncert se prodaju u Gigs Tix-u (Kralja Aleksandra 12). On-line na: http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/12-dogadjaji/3522-4maljcika Cene karata su 1.200 i 1.500 dinara.

Program 4 Maljčika premijerno je izveden na dva koncerta iste večeri, 30. oktobra 2020. na „Kolarcu”, a prezentovan je i singlovima i spotovima „Retko te viđam sa devojkama”, „Dok dobuje kiša” i „Rusija”.

„Izuzetno sam srećan što mogu konačno da najavim koncerte 4 Maljčika. Želja da za rođendan Vlade Divljana slavimo njegovu muziku iz godine u godinu sve je više rasla, jer imam utisak da nam jako treba lepota njegovih predivnih melodija, uz pomoć moćnih partitura Sergeja Prokofjeva. Jedva čekam da se ponovo vidimo! Pozdrav od 4 Maljčika”, izjavio je o predstojećem nastupu u Novom Sadu, ali dan kasnije i u Beogradu, Aleksandar Šandorov, inače dugogodišnji prijatelj i saradnik Vlade Divljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari