Koncert benda „Porto Morto” u SKC-u Kragujevac 1Foto: SKC Kragujevac

Večeras, u 20 sati, u Kontakt galeriji kragujevačkog SKC-a održaće se koncert grupe „Porto Morto”.

Bend „Porto Morto” je sve značajnije ime na regionalnoj muzičkoj sceni, a iza imena krije se sedmerac čiji je žanrovski pravac teško definisati, a kada bi to pokušali mogli bi reći da se temelji na mešavini progresivnog popa, art rocka i indie elektronike.

„Porto Morto” jedno je od najvećih iznenađenja u poslednje vreme što se domaće muzičke scene tiče.

Fantastično prihvaćen album „Portofon” (2019.), s kojeg se izdvojila saradnja s Darkom Rundekom na singlu „Hodaj”, doneo im je tri nominacije za Porin.

Koncert benda „Porto Morto” u SKC-u Kragujevac 2
Foto: Promo

Prepoznatljivost grade i po naglašenom vizualnom izrazu koji je u detalje razrađen u videospotovima i na sceni. Novim albumom „Portopop” definisali su novi zvuk, novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere, kažu organizatori koncerta iz SKC-a Kragujevac.

Album „Portopop” je najavljen svežim singlovima „Čekam ih”, „Vrijeme za čilanje” i „Fatamorgana” koji su popraćeni odličnim spotovima snimljenim u sopstvenoj produkciji.

Album je proglašen jednim od najboljih regionalnih albuma u 2021. godini od strane više portala i kritičara, a povodom promocije u martu napunili su zagrebačku Tvornicu Kulture i napravili koncert za pamćenje.

Istog meseca osvojili su Porina za najbolji alternativni album prošle godine.

Cena ulazice na dan koncerta je 500 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari