Koncert Dušana Jevtovića i Vasila Hadžimanova u kragujevačkoj Botaničkoj bašti 1Foto: Promo

U prelepom ambijentu Botaničke bašte u kragujevačkim Šumaricama danas, u subotu, 10. jula održaće se koncert poznatog kragujevačkog gitariste Dušana Jevtovića, koji živi i radi u Barseloni i Vasil Hadžimanov dua. Koncert organizuje SKC Kragujevac a početak je u 21 sat.

Nakon izdanja njihovog trija sa bubnjarem Asafom Sirkisom i turneje za album „No Answer” (2017.), Dušan Jevtović i Vasil Hadžimanov shvatili su da su u sviranju razvili sasvim poseban zajednički jezik.

Iako se slični zvuci klavira i gitare u duetu možda u prvi mah ne čine kao avanturistička kombinacija, u vrlo sposobnim rukama Dušana i Vasila, rezultirali su snimkom na kome se čuje ubedljiva „drugost”.

Instrumentalni tonovi i teksture koje razigrano koriste, ojačani i prekriveni unisonim glasovima, kroz inovativne tehnike izvođenja i uz dodavanje suptilnih efekata postižu razilaženja i suprotstavljanja stvarajući trodimenzionalnu zvučnu scenu.

Muzika koja je nastala nosi pasoš građanina sveta koji nije odan nijednom mestu posebno, najavljuju koncert u Botaničkoj bašti organizatori iz kragujevačkog SKC-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari