Koncert Ive Lorens i Luke Rajića u SKC-u Kragujevac 1Foto: Promo

Večeras, u 21 sat u Kontakt galeriji kragujevačkog Studentskog kulturnog centra održaće se koncert Ive Lorens i Luke Rajića.

Iva Lorens, je kantautorka koja se krajem 2021 godine pojavila na domaćoj sceni i ubrzo je sa svoja dva singla privukla pažnju publike i pozitivne kritike. Lorens je „obećanje jednog novog, ponosnog srpskog mainstreama”, pomišljenju Dragana Ambrozića.

Mlada pop umetnica svoje pesme piše zajedno sa levorukim pančevačkim boj bendom Buč Kesidi, producentom Milanom Bjelicom i Petrom Pupićem poznatijem kao Egret, koji je radio muziku zajedno sa Ivom.

Njena muzika nosi elemente elektro popa, Ivini nežni vokali ukrašavaju i plutaju kroz njenu muziku dodajući dubinu celokupnim aranžmanima i iskrenim tekstovima, kažu organizatori iz SKC-a Kragujevac.

Ivina prva pesma „Svitanje” ubrzo je postala favorit publike, te su je čak i čitaoci Oblakoder magazina proglasili za pesmu 2021. godine. Početkom leta 2022. najavila je saradnju sa svetskim pop pevačem Džejson Derulom koji joj je bio mentor u okviru Tuborg Open kampanje i pomogao da napravi svoj sledeći singl „2 do 4”.

Debitanski album Ive Lorens možemo da očekujemo krajem jeseni, do tada pesme na albumu koje se nestrpljivo očekuju u digitalnom izdanju Iva izvodi uživo zajedno sa svojim ženskim bendom, poručuju iz kragujevačkog SKC-a.

Luka Rajić je jedan od neophodnih izvođača regionalne muzičke scene – autentičan muški vokal, muzikalno i produkcijski razigran muzičar, kreativac istančanog vizuelnog identiteta – koji je na putu da zakorači snažno u promenu mejnstrim zvučne slike Srbije i okolnih zemalja.

Eksperimentišući i plutajući kroz žanrove iza Luke nalaze se četiri singla (,,Ne izlaziš mi iz glave”, ,,Ludim”, ,,Eksplozija Emocija”, ,,Ljubimo se”), 2 EP-a (,,Ludim od kluba”, ,,EKSPLOZIJA EMOCIJA”) gde su i remiks saradnje sa POCKET PALMOM, JUMENIK, kao i sastavima MOO PLANE, ANDREJA, HIBRID i LYE, navode organizatori koncerta u Kragujevcu.

Dok je u studiju inspirisan elektronskim zvukom i dream pop-om, Luka Rajić nastupajući sa bendom uživo vešto uvodi i soulful energiju. Vođen osećajem i prilikama da pripada talasu nove muzičke energije, Luka Rajić je sa svojim bendom nastupao kao predgrupa bendu Buč Kesidi na Kalemegdanu i u Zagrebu, kao i na nekolicini festivala u Novom Sadu, sa najvećim nastupom na beogradskom festivalu piva – Belgrade Beer fest, podsećaju iz kragujevačkog Studentskog kulturnog centra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari