Konstrakta: Nešto je kod publike kliknulo… i dalje sam „Dženi iz bloka“ 1foto Screenshot N1

Ne mogu da zaključim kako se desila tolika popularnost pesme ‘In corpore sano’, desilo se to na izboru Pesme za Evrovoziju kada su se sklopili slika i zvuk – nešto je kod publike kliknulo i mobilisala se široka publika da glasa. Onda smo pobedili i onda se zalufa sve, a posle to ide samo od sebe, rekla je Ana Đurić Konstrakta u Danu uživo na N1.

Prema njenim rečima, „postalo je viralno“.

– Sama pesma pruža sadržaj za viral: od vizuelnog, do slojevitosti u tekstu, pratećih vokala, do promene atmosfere, ocenila je ona govoreći o uspehu i velikoj popularnosti pesme kojom će predstavljati Srbiju na Evroviziji.

Kako navodi N1, Konstrakta je navela da je čekala trenutak kada će kod nje da popusti tenzija i da izbije radost oko svega. „I mislim da treba da budem zadovoljna. Imam sada raspored da se bavim ‘time i time’, ali bih volela da u tome i uživam“, dodala je.

Ona je rekla i da će se naučiti popularnosti, ali i da veruje da će sve splasnuti. „I’am still Jenny from the block“, rekla je.

Sve je pomalo doprinelo tome da pesma postane viralna, i trenutak u kojem živimo, ali i dobra kampanja RTS-a oko takmičenja. „I oko toga se dizao hajp, samo smo polagano uplivali. Treba ljudima oduška, i ljudima je prijalo“, navela je Konstrakta.

Govoreći o trendingu ove pesme, ona je navela da pretpostavlja da i algoritmi pomažu i da je možda i tu neka tajna gledanosti.

A za nastup na Evroviziji koja se ove godine održava u Torinu, Konstrakta je najavila da ne bi menjala koncept nastupa u suštini.

„Što se tiče nastupa pošto on radi i mislim da je dobar i tačan, ne bismo ga menjali, samo da ga zategnemo. Ostaje lavor, sedenje, peškiri, formacija, samo da vidimo da li ima još nešto da se nadogradi“, rekla je i dodala da je cela pesma odnos hora i onoga što govori ona i da je to paket.

Konstrakta je, odgovarajući na pitanja publike, najavila i da će u Torinu pevati na srpskom.

„To je sigurna stvar, jer bismo prevodom izgubili metriku, samo gledamo kako da iskomuniciramo značenje pesme i šta tu možemo da uradimo“, objasnila je.

Ona je rekla da se raduje radu na nastupu za Evroviziju, odnosno radu koji pretohodi odlasku. „Volim taj kreativni proces, taj proces pravljenja svega je već sad lep i sigurno će biti lep“, rekla je i dodala da bi u Torinu volela bih da upoznam Mahmuda, čija joj se pobednička svidela.

Ova pesma komentariše jednu univerzalnu temu, navela je, i dodala da je ono što je lepo to da postoji kapacitet da se čuje i vidi nešto što nije uobičajeno.

„Mislim da smo sad već uradili dosta pošto je pesma slušana, i da smo sad već super, a ako uđemo u finale – baš smo super, a ako se plasiramo u vrhu nekih pozicija – onda smo mnogo super“, kazala je umetnica.

Ona je rekla da je porodica podržava. „Svi su znali šta godinama radim i podržavaju me i učestvujemo u tome, i tu nema nekih problema“, objasnila je.

Normalno je da postoje ovakvi i onakvi komentari, ocenila je pevačica, i nenormalno bi bilo da su svi zadovoljni i presrećni, to što postoje različiti komentari je zdrava situacija.

Osvrćući se na negativne komentare povodom drugoplasirane pesme pevačice Sare Jo, Konstrakta je rekla je to ružno i da govori o jednosmernosti.

„Ako nije ovo onda je ovo, ta isključivost ne vodi ničemu, može biti (dobro) i jedno i drugo, sad je pažnju skrenula ova pesma, ali ko kaže da ova druga nije dobra… Takav način razmišljanja nam ne donosi ništa dobro“, zaključila je ona.

„Ne čitam komentare, niti imam vremena, i ne može sve svima da se svidi, samo je bitna dobra volja, ako to postoji svima nam je lepo“, navela je.

Upitana o muzičkim uzorima, rekla je da joj je to teško pitanje jer sluša „svašta, sa svih strana“, ali da je najveći uticaj ostavila na nju muzika Fele Kutija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari