Konstrakta podelila vest o peticiji za ukidanje žirija Pesme Evrovizije 1foto (BETAPHOTO/NEBOJŠA MIĆKOVIĆ)

Ana Đurić Konstrakta , podelila je na InstaStoriju vest o peticiji za ukidanje žirija Pesme Evrovizije  koju je na Instagramu objavila Muzika.hr. , piše Index. hr.

Zanimljivo je da je Konstrakta ove godine bila među pet članova srpskog žirija, zajedno sa Sarom Jo, Zoranom Živanovićem, Draganom Đorđevićem Suzukijem i Sandrom Perović.

Podsetimo, nakon što je stručni evrovizijski žiri Lorin, predstavnici Švedske, dodelio visokih 340 bodova, pokrenuta je peticija za ukidanje žirija.

Mnogi su nakon proglašenja pobednice kritikovali naklonost žirija prema Lorin, pogotovo jer je Finac Käärijä dobio 376 bodova od publike i mnogi su priželjkivali njegovu pobedu, ali unazadio ga je žiri koji mu je dao svega 150 bodova.

 

U dva dana peticiju je potpisalo više od 15 hiljada ljudi, a u Indexovoj anketi glasalo je više od 30 hiljada ljudi, od kojih je čak 94 posto reklo da treba ukinuti žiri na Eurosongu.

Komentara ispod peticije je mnogo, a većina njih spominje da je Finac trebao biti pobednik Eurosonga.

Takođe, prošle godine Konstrakta je u finalu prema žiriju bila tek 11., ali ju je publika stavila na četvrto mesto i tako joj osigurala u top pet na kraju, podseća Index. hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari