Konstrakta: Strah je pogodan za manipulaciju, a iza toga stoji potrošnja 1Foto: Printscreen / RTS

Kada sam rekla da živimo u strahu, mislila sam na strah koji je jedna opšta atmosfera. Strah je pogodan za manipulaciju, a iza toga stoji potrošnja, rekla je u intervjuu za RTS muzičarka Ana Đurić Konstrakta, koja će ove godine predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije.

Prema njenim rečima, ono u čemu mi živimo jeste da se zdravlje postavlja kao neka vrhunska vrednost, zdravlje se postavlja u paralelu sa mladošću.

„S tim u vezi, starost se postavlja kao jedna tema, kao nešto što je nepoželjno. Tako da sve to negde iza sebe ima tu neku potrošnju kao cilj. Što se tiče atmosfere straha, pre svega sam mislila na opštu atmosferu. Strahom možemo da manipulišemo, kada su ljudi u strahu možemo da manipulišemo, a iza toga stoji potrošnja“, navela je Konstrakta.

Ona je dodala da je pojedinac danas u društvu dezorijentisan na razne načine, pogotovo što je izložen svim informacijama koje su i istinite i lažne i sve postavljene u istu ravan, tako da je on prepušten na kraju sam sebi i nekim raznim praksama selfcare-a koje vode možda u nešto bolje, a uglavnom ne.

Govoreći o svojoj pesmi „In corpore sano“ rekla je da nema nepoverenje u publiku i da misli da je njen pristup svemu tome možda kič, da stereotipno razmišlja da jedna ovakva kompozicija možda ne treba da bude tamo gde je otišla „i to je sada ispalo kao mala diverzija“.

„Što se očekivanja tiče, promenilo se nije. Fokus je na tome da se ode i da se odradi taj posao onako kako smo mi to osmislili, da se odradi najbolje, da damo sve od sebe. Videćemo šta će biti. Možda se desi ista vrsta neočekivanog rezultata kao i ovde“, ukazala je Konstrakta na RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari