Kraljica popa: Madona prva žena sa 10 najboljih albuma u ​​poslednjih pet decenija 1Madona Foto: EPA FRANCK ROBICHON
Madona je ove nedelje ušla u istoriju kao prva žena koja je imala album među 10 najboljih u Americi u pet različitih decenija.

 

Remiks kompilacija „Finally Enough Love“ debitovala je na osmom mestu ovonedeljne Bilbordove liste albuma.

Album je dostupan u standardnoj verziji sa 16 numera iu proširenom ‘delux’ izdanju sa pedesetak prodatih na digitalnim platformama, a može se kupiti i fizički u pakovanju od tri CD-a ili šest vinila.

To je Madonin 23. najprodavaniji album u SAD.

Pop zvezda, koja je nedavno proslavila 64. rođendan, prvi put je ušla u ‘deset najboljih’ sa svojim debi albumom „Madonna“ u oktobru 1984. godine.

U toj deceniji to joj je ipak pošlo za rukom sa albumima  Like a Virgin, True Blue, Whos That Girl i Like a Prayer, piše HRT.

Devedesetih je to ponovila sa još sedam albuma: Im Breathless“, The Immaculate Collection, Erotica, Bedtime Stories, Something to Remember, Evita i Ray of Light.

Tada je šest njenih albuma završilo među ‘deset najboljih’ u prvoj deceniji 21. veka i još četiri u drugoj

 

Od 23 albuma koji su ušli u prvih deset, devet je završilo na prvom mestu:  Like a Virgin 1984, True Blue 1986, Like a Prayer“ 1989; Music 2000, American Life 2003, Confessions on a Dance Floor 2005, Hard Candy 2008, MDNA 2011, i Madame X 2019. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari