Legendarni rokenrol animinimalista Ian Svenonius ponovo u Beogradu 1Foto: Karl Walter / Getty images / Profimedia

Ian Svenonius Escape-ism i Rita Braga nastupiće u Anti Shop / Elektropioniru u ponedeljak, 25. septembar i u utorak, 26. septembar u CK 13 u Novom Sadu, a umetnike dovodi Bad Music For Bad People.

Kako piše Sara Bujak, u poslednjoj knjizi Iana F. Svenoniusa nema podataka o autoru, pa shvatam da nije potrebno posebno predstavljati ovog legendarnog rokenrol animinimalistu, koji ponovo dolazi u Beograd, ovog puta sa novom inkarnacijom akta muzičkog vandalizma zvanog Escape-ism. Druga polovina snolike drame slučajno pronađenih zvukova je Sandi Denton, koreografkinja i basistkinja dream pop benda Tashaki Miyaki.

Legendarni rokenrol animinimalista Ian Svenonius ponovo u Beogradu 2
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

– Uverili smo se da Escape-ism može biti bilo ko i bilo šta: one-man show, duo, jedna ritam mašina i nekoliko reči, bas i glas, situacionistička diverzija, izgubljena ploča, disko klub duboko ispod podzemlja, bina na kojoj se smenjuju James Brown i Alan Vega… Escape-ism nas može odvesti daleko, čak do artoovske spoznaje stalne magije, samo ako dopustimo sili da deluje – piše Sara.

Ona dodaje da Ian Svenonius upozorava da je Eros pao u okove kapitalizma i da ga moramo osloboditi.

– Zvuči kao dobra misija i sjajan razlog da budemo u Elektropioniru 25. septembra, posebno što će pre dinamičnog dua iz Los Anđelesa nastupiti lisabonska pevačica i kompozitorka Rita Braga, poznata i kao electro Betty Boop. Osim mini sintisajzera, ova talentovana muzičarka svira i ukulele, a njen eklektični repertoar čine uglavnom mjuzikli, filmska muzika i džez dvadesetih godina prošlog veka. Domaćoj publici, koja gaji ljubav prema alternativnom stripu, Rita je poznata kao ilustratorka i animatorka, a kuriozitet je da je omot njenog prvog albuma “Cherries That Went To The Police” (2011) ilustrovao naš poznati strip crtač Aleksandar Zograf – ukazuje Sara.

„Sva dobra muzika podseća na nešto”, reče Kokto / „Svi najbolji bendovi su cover bendovi – Spacemen 3, The Gories, The Cramps, Stereo Total”, dopuni ga Ian. Ne propustite priliku da učestvujete u ovoj debati, ali tek nakon što se pretvorite u golu vodu na plesnom podijumu.

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 1200 dinara. Na dan koncerta – 1500. Pretprodajna mesta: Pub Brod i Dnevni Chillton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari