Let 3Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

U novogodišnju noć Zagrepčani će ući uz Let 3. O značaju i veličini rečkog sastava ne treba trošiti puno reči. U pitanju je bend koji je od davne 1987. godine izdao 8 nagrađivanih studijskih albuma i 2 živa albuma i odsvirao hiljade koncerata, postavši istinska institucija hrvatske alternativne rok muzike.

Ove godine su nas počastili i verovatno najupečatljivijim hrvatskim nastupom na Evroviziji, a s „Mama ŠČ!“ fenomenom kao retko ko do sada su pobudili interes hrvatske ali i regionalne javnosti za ovo takmičenje.

Nije stoga nimalo čudno što je izbor za novogodišnjeg izvođača u glavnom gradu Hrvatske pao baš na Let 3.

Šta je Let 3 pripremio za za doček?

Iako je svaki koncert ove grupe poseban doživljaj, ovaj će prema najavama biti više nego spektakularan, a na bini će u jednom trenutku biti blizu 200 učesnika programa. Letovcima će se naime u novogodišnjem koncertnom spektaklu pridružiti već od ranije najavljena sjajna i brojna Zagrebačka Filharmonija, ali biće tu i mnogoljudni i nagrađivani mešoviti Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu „Concordia discors“.

Umetničko vođstvo orkestra i zbora preuzela je aranžerka Olja Dešić. Biće tu naravno i sad već stalni saradnici grupe – plesna grupa Hekipa na čelu s famoznom Jovankom B. Titutkom, kao i brass družina Sestre na čelu s večno mladim Igorom Pavlicom, a grupa je najavila i dodatne goste iznenađenja koje neće otkrivati do samog novogodišnjeg dočeka, prenosi Index.

Zagrevanje na trgu odradiće DJ Arsen Pavešić, a uvod u sam koncertni nastup pripašće frontmenu benda Damiru Martinoviću Mrletu koji će pod svojim alter ego pseudonimom DJ DEMIAN dodatno zagrejati publiku i pripremiti teren za nastup grupe Let 3.

DJ Pips će prisutne zabavljati posle nastupa Leta 3, a ceo program će voditi Ida Prester.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari