Jedna od najpopularnijih pesama svih vremena – Bob Dilanova „Like a Rolling Stone“, mogla bi da donese i do dva miliona dolara na aukciji.

Nacrt pesme, koju je Dilan napisao, ponuđena je na aukciju kod njujorškog Sotbija. Reč je o stihovima napisanim penkalom na hotelskom papiru, uz ispravke, dodatke, beleške i črčkarije (šešir, ptica…), iz „Rodžer Smit“ hotela u Vašingtonu. Dilan je imao 24 godine kada je, 1965, snimio pesmu o debitantkinji koja postaje usamljena kada izađe iz krugova gornje klase. Ovaj tekst pokazuje da je Dilan eksperimentisao sa stihovima – pojavljuje se ime „Al Kapone“ na margini i to paralelno sa delom teksta koji glasi „Like a complete unknown“ (kao kompletni stranac), pa je tu i beleška „… suvi vermut će ti reći istinu…“.

Osoba koja prodaje ovaj deo rokenrol istorije je dugogodišnji Dilanov fan iz Kalifornije. Ne zna se njegovo ime, samo se zna da je on taj tekst kupio lično od Dilana. Džon Lenonov rukopis za pesmu „A Day in the Life“ (poslednja pesma sa albuma „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ iz 1967) je 2010. godine prodata za 1,2 miliona dolara – što je za sada rekord za takvu prodaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari