LP DUO na Sonar festivalu 28. oktobra 1Foto: Promo

Nekoliko dana posle najavljenog koncerta na Kolarcu  LP Duo će na poziv festivala Sónar iz Barselone, održati specijalni video nastup, 28. oktobra na kome će premijerno predstaviti projekat Beyond Quantum Music i deo nove muzike koju su Sonja Lončar i Andrija Pavlović komponovali u prethodnom periodu. 

Sónar je jedan od najvećih i najznačajniji svetskih festivala elektronske muzike, a u okviru svoje platforme Sonar+D bavi se spajanjem kreativnosti i tehnologije promovišući projekte koji spajaju umetnost i nauku.

Projekat Beyond Quantum Music nastavak je uspešnog, pionirskog projekta Quantum Music, pokrenutog od strane inženjera Dragana Novkovića,  kvantnog fizičara Vlatka Vedrala i LP Dua.

Jedan od ciljeva projekta je istraživanje zvuka, muzike i vizuelnih umetnosti kroz dijalog sa kvantnom fizikom.

Nosilac projekta je Muzikološki Institut SANU, a partneri Ars Elektronika (Linz), TodaysArt Festival (Hag), Univerzitet Hanover (Nemačka) i Duality doo.

U narednom periodu, LP Duo će osmisliti specijalni multimedijalni koncert Beyond Quantum Music, koji će izvesti na evropskoj turneji planiranoj za jesen 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari