Novi muzički festival IQ Music 2012. koji pokreću Arena Beograd i Beogradska kulturna mreža, uz podršku Jelen Live, predstaviće više različitih izvođača, kako iz regiona, tako i sa internacionalne muzičke scene, među kojima su Marilyn Manson, Laibach, Dirty Vegas, Mizar i Block Out. Ovaj festival, koji će se održati pod sloganom „Misli svojom glavom“, neće se vezivati isključivo za žanr muzike, već pre svega za misao i ideju koju muzika ovih izvođača predstavlja. Publika će 9. juna u Beogradskoj areni moći da čuje i vidi nastupe više izvođača, u ukupnom trajanju od 10 časova, uz razne prateće sadržaje.


Glavna zvezda festivala je multitalentovani američki umetnik Marilyn Manson, koji nikada pre nije nastupao u Srbiji, a na koncertu u Beogradu promovisaće novi album „Born Villain“, sa kojeg je i nedavno objavljeni singl „No Reflection“. Pored njega, nastupiće i kultni slovenački bend Laibach, koji upravo ovog meseca kreće na novu turneju na kojoj promovišu soundtrack filma Iron Sky, a očekuje se i izlazak duplog CD-a „Laibach Revisited“. Među izvođačima biće i britanski haus trio Dirty Vegas, najpoznatiji po internacionalnom hitu „Days Go By“, a trenutno je aktuelan album „Electric Love“. Nastupiće i pioniri darkvejva u regionu, makedonski Mizar, a program festivala upotpuniće kultna beogradska grupa Block Out , čiji se osoben i upečatljiv zvuk potpuno uklapa u koncept festivala. Ulaznice po cenama od 2.890 parter i 2.990 dinara tribine biće uskoro u prodaji.

Prilika za neafirmisane izvođače

IQ Music će pružiti priliku i mladim, neafirmisanim izvođačima da nastupe na bini u Beogradskoj areni. Naime, bendovi putem konkursa na društvenoj mreži Facebook, na stranici IQ Music, moći će da učestvuju u takmičenju za ovaj prestižan nastup. Konkurs, koji počinje 20. aprila, neće biti ograničen na Srbiju, tako da se očekuje i učešće mladih bendova iz regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari