Mik Džeger i Kit Ričards dobili skulpture u svom rodnom gradu – I, uklesani u kamen ne miruju… 1FOTO : Agence / Bestimage / Profimedia

Mik Džeger I Kit Ričard su se susreli kao školski kolege u Dartfordu i šezdesetih osnovali Rolingstonse Stonese, a nedavno su u svom rodnom gradu Dartfordu dobili dve skulpture kojima se slave njihova muzička postignuća sa “Stonsima”, piše Jutarnji list.

Bronzane skulpture, nazvane “Glimmer Twins”, prikazuju Džegera u pokretu u trenutku dok peva, dok Ričards trza po svojoj gitari.

Veće okruga Dartford naručilo je od umetnice Amy Goodman ove skulpture koje su prošle sedmice otkrivene u One Bell Corneru u Dartfordu.

Mik Džeger i Kit Ričards dobili skulpture u svom rodnom gradu – I, uklesani u kamen ne miruju… 2
Credit line: Agence / Bestimage / Profimedia

Gudman je izjavila da je rad na skulpturama jedna od „najvećih časti“ koja joj se desila u karijeri te da je reč o „preplavljujućem“ iskustvu.

Preme njenim rečima, proces stvaranja skulptura trajao je oko godinu dana, što je uključivalo izradu modela, izlivanje u bronzi te u svemu tome ispomoć tima Talos Art Foundry.

„Nisam zapravo znala kako se nositi s tim, no prekrasno je i sjajan je posao“, dodala je umetnica.

Veće je pokrenulo projekat kako bi odalo počast glazbenicima koji su rođeni u Dartfordu, u Kentu, jugoistočno od Londona.

Čelnik Veća Dartforda Džeremi Kit rekao je da je danas doživio same pozitivne reakcije.

„Mislim da je iznenađujuće da su skulpture toliko animirane i dinamične, što je vrlo lepo.“

Mik Džeger i Kit Ričards dobili skulpture u svom rodnom gradu – I, uklesani u kamen ne miruju… 3
Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

„Mogli smo imati staromodnu uspravnu skulpturu, no govorimo o Miku Džegeru i Kitu Ričardsu, a oni ne miruju, tako da neće ni naše skulpture.“

Mik Džeger i Kit Ričards dobili skulpture u svom rodnom gradu – I, uklesani u kamen ne miruju… 4
FOTO: Agence / Bestimage / Profimedia

„Dva glavna cilja bila su proslaviti dva dobra Dartfordijanca na koje smo jako ponosni, kao i inspirisati mlade ljude“, rekao je.

„Kad su ova dvojica započeli, postojala je drugačija muzička scena, a oni su je promenili, a ono što mi pokušavamo je inspirisati ljude da kažu „Dolazim iz Dartforda, mogu promeniti svet, baš kao i ova dvojica.“

Džeger i Ričardas su u Dartfordu osnovali Rolingstonse .

Bend je postao jedan od najpopularnijih i najdugovečnijih bendova rock ere.

Među hitovima nihovim najpoznatijim hitovima su : „Paint It Black,“ „Gimme Shelter,“ „It’s Only Rock ‘n’ Roll, (But I Like It), „Honky Tonk Women,“ „Start Me Up,“ “ Sympathy For The Devil“ i (I Can’t Get No) „Satisfaction.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari