Mikstejp za post-karantin: Plejlistu pravi Proto tip 1Foto: Hali Gali

Nama je ta priča o kreativnom karantinu i izolaciji koja pospešuje stvaranje isprazna, ili barem nismo osetili/imali taj produktivni tren.

Razmenjivali smo međusobno neke osnovne ideje za nove pesme, ali je sada takvih nacrta već i previše i vreme nam je da uđemo u studio i oblikujemo to što imamo u pesme. Nikoli je recimo nekako više polazilo za rukom da piše, nego da svira. Radimo na albumu, izaći će singl i spot ovih dana – to ukazuju momci iz benda Proto tip: Nikola Čučković – gitara/vokal, Damjan Nedelkov – gitara, Vuk Knežević – bas gitara/vokal, Vukašin Radić – bubnjevi.

Oni prave ovonedeljnu plejlistu za Mikstejp za post-karantin, koju započinju njihovom pesmom Strah, uz poruku: „bez straha, u kontekstu ovih dešavanja na ulicama Beograda“.

Kako kažu, uželeli su se svirki, snimanja, ljudi.

– Na momente nam pada baš teško, ali sa druge strane svi smo u tome zajedno, i ne preostaje nam ništa osim da se strpimo – komentarišu iz benda.

Upitani kako cela ova situacija sa izbijanjem pandemije virusa i zabranom koncerata utiče na scenu, posebno alternativniju, iz benda Proto tip primećuju da i nije tako strašno, njima i njihovim vršnjacima.

– Stopira nas u radu i razvoju, ali će u jednom trenutku proći. Naravno, frustrira nas, ali opstaćemo i svi nastavljamo gde smo stali. E sad, mnogo je nezgodnije našim starijim drugarima, koji od nastupa žive, kao i vlasnicima tih koncertnih prostora. Ipak, ne sumnjamo da ćemo svi zajedno izgurati ovaj period i vratiti se koncertima, čim za to bude uslova – ističu momci iz benda.

Komentarišući pomoć nadležnih, povodom toga što je mnogim radnicima iz kulture, pa tako i muzičarima, onemogućen rad zbog zabrane okupljanja oni kažu: „Dobili smo po nekih 200 evra od Sokoja u nekom trenutku, tamo u aprilu recimo, i tu priča staje. Slaba vajda od nadležnih“.

Što se tiče koncerata u „post-koroničnom“ periodu, kada budu nastali uslovi za njihovo održavanje oni smatraju da će, možda, u početku i postojati neke mere, ali da će se potom sve vratiti na staro i da će scena, kao i do sada, da raste i sazreva.

– Svirke nam nedostaju previše, ne samo naše, već i da mi odemo da slušamo neki od bendova. Očekujemo da će koncerti biti posećeniji, a da ćemo do tada, i mi i publika imati toliko toga nataloženog u sebi, i da ćemo se toliko uželeti provoda, da to ne može da omane – zaključuju iz benda Proto tip.

Plejlista:

Nikola Čučković

A tribe called quest – youthful expression

Massive attack – dead editors

Yo la tango – be thankful for what you got

James Brown – king heroin

Vukašin Radić:

Tame impala – Jeremy’s storm

– Zvukovi i stanje u glavi – komentariše Radić pesmu.

Skinshape – Old Days

– Prvobitno samo muzika za spremanje ispita, ali odlično se prenelo i u svakodnevnicu – primećuje on povodom ove pesme, a povodom sledeće dodaje: „vruć beton Beograda koji se u nedostatku oseća ove godine“.

KKN- Šta je sa Tibetom?

Tyler, The Creator – GONE, GONE / THANK YOU

– Album koji ne prestaje da me nabada u glavu – primećuje on.

Vuk Knežević:

ScHoolboy Q – JoHn Muir

Kanye West – Wash Us In The Blood feat. Travis Scott

Princess Nokia – Gemini | A COLORS SHOW

Damjan Nedelkov:

Brick City Kids – What What / Brick City Kids

(Rihanna – Pon De Replay (Ed Marquis Remix))

– Za Jasmina – komentariše Nedelkov.

Rush to Relax – Rush to Relax

Betty Davis – They Say I’m Different (Full Album)

HQ Brace Yourself Jason – µ-Ziq

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari