Muzički vodič od 16. do 23. avgusta 1Foto: Vojislav Stojisavljević

Svakog petka portal Danasa preporučuje žurke, svirke, koncerte i događaje praćene dobrim zvukom, koji će se održati u narednih sedam dana.

16. avgust – Belgrade Beer Fest 2019

Drugo veče 17. Belgrade Beer Fest na Ušću odviće se večeras, na kome će između ostalih nastuiti: Marko Luis, Nikola Vranjković, EYESBURN, Crazy Town, Straight Mickey and the Boyz …  Organizatori su saopštili da je „16. Belgrade Beer Fest posetilo više od 520.000 ljudi. Đuskalo se na tri stejdža po prvi put ove godine, gde su održana čak 63 nastupa domaćih, regionalnih i svetskih zvezda. U šest festivalskih zona bilo je preko 300 pivskih ukusa, dovoljno da svako pronađe baš „svoje“ pivo.

Ove godine se očekuje preko 120 koncerata, četiri bine i mnogo dobrog piva.

Muzički program možete da pogledate OVDE.

16. avgust – Blender All Stars

Muzički vodič od 16. do 23. avgusta 2
Foto: Promo

– Predstojeći vikend u Barutani ljubiteljima klupskog zvuka donosi raznovrsan muzički program, od tech house-a, do drum’n’bass-a. Petak je rezervisan za peto izdanje Blender All Stars žurke, u okviru koje će nastupiti tech house di-džej i producentski dvojac Wise D & Kobe, Roxa – mladi i perspektivni predstavnik nove generacije domaće elektronske scene, kao i Jovan Vučetić.

17. avgusta – Commix

Britanski producent i di-džej Commix, nastupiće u subotu u Barutani, u pratnji MC-ja DRS-a, u okviru serijala žurki Roll the Drums. Ovom ekskluzivnom nastupu pridružiće se domaća podrška – Rahmanee i Wikluh Sky, kao i domaćini događaja – Džonidža i Don Dada.

Muzički vodič od 16. do 23. avgusta 3
Foto: Promo

17. avgust – Straight Jackin (unplugged)

Muzički vodič od 16. do 23. avgusta 4
Foto: Promo

Sastav Straight Jackin nastušiće u subotu u Eco House u Novom Sadu, a povodom toga organizatori su istakli: „Neprevaziđeni JP i ekipa spremaju neviđenu akustičnu eksluzivu u autentičnom, opuštenom ambijentu Eko Kuče“.
– Straight Jackin je underground hardcore art srpsko-ruski bend, osnovan 1993. u Sankt Peterburgu. Objavili su tri albuma (“Ulaz-Izlaz…ulaz se otvara češće”, 1996, “JAHRASTAFFRAJ”, 1998. i “004” iz 2004), a imaju i jedan, još uvek neobjavljen album – ukazano je najavom događaja.

21. avgust – Jazz u Gradu: JazzerDjanga

Sastav JazzerDjanga nastupiće u Kulturni centar GRAD u sredu od 20 sati.

Muzički vodič od 16. do 23. avgusta 5
Foto: Promo

– Nadahnut delom čuvenog ciganskog gitariste Djanga Reinhardt-a, sastav JazzerDjanga je oblikovao osoben izraz i pristup dzez muzici. Veći deo njihovog repertoara čine dzez standardi interpretirani u dzez i dzipsi sving maniru kao i kompozicije popularne 30-tih i 40-tih godina 20. veka. JazzerDjanga Trio čine: Boris Kostic – harmonika, Igor Marjanovic – gitara, Slaviöa Stanley Pavlovic – bas – navedeno je u najavi događaja.

22. avgust – Prti Bee Gee

Sledećeg četvrtka od 22 sata Prti Bee Gee nastupiće u Zappa barci.
– Najintrigantnija rep grupa, obožavana sa sve četiri strane sveta nastupiće na Zappa Barci. Prti Bee Gee je hip-hop grupa iz Beograda čije su glavne teme droga, nasilje, seks, i sl. Osnovali su je Moskri (koji je bio najstariji i smatrali su ga vođom i idejnim tvorcem), Eufrat (Nikola Jarnević) i Mikri Maus (Nikola Jelić) 2000. godine – istaknuto je u najavi događaja.

Muzički vodič od 16. do 23. avgusta 6
Foto: Promo

22. avgust – Palanački Dunav Fest 2019 / pdFep

– Palanački Dunav fest (PDF) i Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) udružili su snage ovog leta i na plato ispred sportske hale „Tikvara“ dovode najjaču muzičku postavu do sada, predvođenu Koljom, Stereo Bananom i Gramophondzijama – ukazano je u najavi događaja.

Muzički vodič od 16. do 23. avgusta 7
Foto: Promo

U četvrtak je najavljen nastup izvđača:

GRAMOPHONEDzIE
Cheeka & BaloO
Miles High
Uros Deak

U petak će nastupiti:

Stereo Banana
Ljubičice&Co.
Buč Kesidi
Marko Veselinovic aka Kick Kong

Dok u subotu nastupaju:

Majdan
Kolja
Covek Bez Sluha – Official
Po Kratkom Postupku
Keni Nije Mrtav

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari