Muzički vodič od 7. do 13. aprila 1Foto: Stanislav Milojković

Kao i svakog petka, za vas izdvajamo neke od najinteresantnijih koncerata koji nas očekuju u narednim danima.

PETAK, 7. APRIL

Bob Corn, On Tour i Ema Ema Ema visuals u Gradu

Ako volite folk rok i amerikanu, rezervišite 7. april za sjajan koncert – u Kulturnom centru Grad nastupa italijanski kantautor Bob Corn, predgrupa je domaći bend On Tour, dok će vizuelno ceo događaj uobličiti beogradska umetnica Ema Ema Ema.

U intimnoj atmosferi galerije KC Grada, uz prigušeno svetlo i jastuke za sedenje imaćemo priliku da se utopimo u muziku italijanskom izvođača Bob Corna na akustičnoj gitari, koji svoju muziku zove “tužnim pankom”. Sa brojnim koncertima po Italiji i svetu i šest albuma iza sebe, ovaj autor prvi put nastupa u Srbiji. Ovaj specifični umetnik živi u seocetu na severu Italije i već dugi niz organizuje muzički festival u blizini Bolonje koji se pročuo po svetu. Njegovu muziku su prepoznali ili svirali ili jednostavno se družili sa njim i velikani ovog zvuka kao što su Mike Watt, Dinosaur JR, Calvin Johnson, Explosion in the Sky ili pak Bonnie “Prince” Billy.

Muzički vodič od 7. do 13. aprila 2

Foto: Stanislav Milojković

Vladimir, Ivana i Marko, trio okupljen pod imenom On Tour koji je nedavno proslavio peti rođendan, jedni su od vodećih predstavnika beogradske indie i amerikana scene. Prepoznatljivih vokala, sa tekstovima koji ulaze u srž priča o ljubavi ili neobičnim sudbinama, već duži niz godina ostaju jedna od najspecifičnijih pojava na sceni. Muziku će pratiti vizuelni performans beogradske umetnice Eme Eme Ema. Ulaznice za ovaj događaj koštaju 300 dinara, a početak je najavljen za 21 sat.

VIS Limunada u CK13

VIS Limunada i Omladinski centar CK13 pozivaju na veliki prolećni koncert u petak od 21 sat. Ovom prilikom VIS Limunada će novosadskoj publici predstaviti numere sa svog debi albuma pod nazivom “Limunada”, ali i mnoge druge stare i nove hitove. Vokalno instrumentalni sastav (VIS) Limunada je muzički ansambl koji stvara i izvodi savremenu muziku inspirisanu međunarodnom popularnom kulturom pedesetih i šezdesetih godina 20. veka. Nastupima oživljava duh ovog uzbudljivog perioda kroz specifičnu prizmu jugoslovenske popularne kulture.

Muzički vodič od 7. do 13. aprila 3

VIS Limunada izvodi savremene interperetacije šlagera, festivalskih numera, ranih rok i bit hitova, kao i sopstvene autorske numere. Svojim nastupima donosi atmosferu evropskih festivala i rivijera, koji su ovekovečeni filmovima poput Felinijevog La Dolce Vita (1960.) i Ljubav i moda (1961.) reditelja Ljubomira Radičevića. Prvim albumom pod nazivom “Limunada”, privukli su veliku pažnju javnosti pre svega sa nekoliko autorskih numera (Rame uz rame; Pleši, pleši; Ja znam da znaš; Zbogom ljubavi), koje su upotpunili i video spotovi. Pored autorskih numera album “Limunada” čine i originalni prepevi za neke od klasika ranog rokenrola, bita i soula po kojima je VIS Limunada prepoznatljiva.

Karte na ulazu u klub CK13 će koštati 250 dinara.

Svemirci i Bas i stega u Elektropioniru

Bendovi Svemirci i Bas i stega sviraće ovog petka od 21 sat u beogradskom klubu Elektropionir. Pre koncerta u 20.30 biće održan audio/vizuelni performans Cyber ego IV, Gupa Dolarijum project.

Muzički vodič od 7. do 13. aprila 4

Foto: Stanislav Milojković

Bend Svemirci je nastao 2014. godine, sastajući se na jam session-ima. Postava se ustalila u sastavu: Vladimir Đorđević Vlaca, gitara (Lira Vega, Minilinija,Neocekivana sila), Radeta Vulić Rade, bubanj (Disciplina Kičme, ex Popečitelji), Demir Ahmetović, bas (Stuttgart Online,ex-Multietnička atrakcija), Tom Fedja Franklin (perkusije) i Sana Garić – vokal, klavijature (Xanax, grupa Beograd). Bend je ustanovio formu jam session-a za izvođenje nastupa sa uticajima funk-a, blues-a, rave rock-a, afro beat-a, eksperimentalne muzike. Svemirci su pobednici 49. Zaječarske Gitarijade za teritoriju Republike Srbije, a imali su zapažene nastupe i na EXIT festivalu 2015. i 2016.

Sastav Bas i Stega nastao je u avgustu 2011. godine. Originalnu postavu činili su Siniša Stupar (bubnjevi), Miroslav Sekulić Bata (bas), Stevan Đorđevic (gitara/prateći vokal) i Dragan Vlajić Gale (gitara/vokal). Ime je nastalo igrom reči i spajanjem početnih slogova imena članova: Ba (Bata), Si (Siniša), Ste (Steva), Ga (Gale). Muzika koju Bas i Stega izvodi je uglavnom instrumentalna i mešavina je više muzičkih pravaca koji uključuju Dub, Funk, Post Rock i Jazz i mnoge druge. Zasniva se na stabilnim ritmovima koji su podržani razigranim bas linijama. Sve je obojeno psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara.

Muzički vodič od 7. do 13. aprila 5

Foto: Stanislav Milojković

U februaru 2012. godine bend je snimio demo album pod imenom „Zabava Badava“ u Staroj Pazovi koji im je omogućio ulaz na mnoga dešavanja i festivale. Ta 2012. godina bila je obeležena mnogim uspesima kao i osvajanjem prve nagrade na dva muzička festivala „46. Zaječarska Gitarijada“ i „Šumadijski Demo Fest“. Takođe, krajem 2012. snimili su svoj prvi EP pod nazivom „Ustaj sad!“ sa 4 pesme (Vožnja, Poljana, Sa Đavolom kule gradim i Ustaj sad). Nastupali su na mnogobrojnim dešavanjima kao što su „Carneval der kulturen“ u Berlinu, „Mixer“ festivalu, „Klub Lukavac“ u BiH, i mnogim drugim klubovima i festivalima.

Početkom 2013. godine bend je snimio prvi spot za pesmu „Sa Đavolom kule gradim“ u saradnji sa „ProVision“ studijom u Lukavcu, BiH. Tokom 2014. godine radili su na snimanju albuma koji je objavljen početkom 2015. godine na YouTube kanalu, uz spot za pesmu „Vožnja“. Album sadrži devet pesma i snimljen je u studiju „3×2“ u Pančevu. Za snimanje, miks i produkciju bio je zadužen Stefan Gaćeša uz asistenciju Dejana Sredića.Tokom 2015. godine album je promovisan u zemlji i inostranstvu. Bas i Stega na svojim nastupima širi pozitivnu energiju i ljubav prema muzici.Nakon kratke pauze, bend Bas i Stega se ove godine vraća na scenu sa malim izmenama u sastavu. Siniša Stupar (bubnjevi), Stevan Đorđević (bas), Dragan Vlajić Gale (gitara/vokal) i Marina Grujić (synth). Bend pravi novi materijal i u svoj široki spektar muzike dodaje nove instrumente.

Cena karte u pretprodaji 300, na ulazu 500 dinara.

SUBOTA, 8. APRIL

Repetitor i Straight Mickey and the Boyz u Božidarcu

Ove subote od 20 časova u Božidarcu sviraće grupe Repetitor i Straight Mickey and the Boyz, dok će gosti koncerta biti bend Dogs in Kavala.

Muzički vodič od 7. do 13. aprila 6

Foto: Stanislav Milojković

Ispratićemo Repetitor na evropsku turneju iz Beograda. Na put u Amsterdam, Roterdam, Hamburg, Minhen, Beč, Berlin i još desetak gradova, kreću iz Božidarca, 8. aprila. Uživo će pred domaćom publikom promovisati aktuelni album “Gde ćeš”. Izdanje na kojem se nalazi osam pesama objavljeno je u nekoliko formata: kao CD i LP, a dostupno je i za besplatan download (uz mogućnost plaćanja) na Bandcamp profilu grupe repetitor.bandcamp.com. Aktuelni singl Repetitora “Suženi snovi” bio je uvršten čak i u program cenjenog BBC Radija 6. Dosadašnje kritike govore da su i njihove nove pesme i koncerti nešto što pored nas nikako ne bi smelo da prođe.

Neizbrisiv trag u regionalnom muzičkom stvaralaštvu ostavlja i grupa Straight Mickey And The Boyz koja će, zajedno sa Repetitorom u subotu izazvati detonaciju sirovog rokenrola. Dokazaće da “Haos radi”. Za nastup dva trenutno najenergičnija benda u regionu publiku Božidarca zagrejaće Dogs in Kavala.

Muzički vodič od 7. do 13. aprila 7

Foto: Stanislav Milojković

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 600 dinara dostupne su u Felix Shopu (TC Semska, I sprat). Ako ih bude ostalo, na ulazu u Božidarac koštaće 800 dinara.

Parov Stelar u Hali sportova

Parov Stelar, osnivač elektro svinga, u okviru svetske turneje pod nazivom “Burning Spider Tour” nastupiće ove subote u Hali sportova. Veliku žurku koja nas očekuje upotpuniće muzička grupa LP Elektro, kao i DJ-evi VKSHN i Master Flow.

Vrata Hale sportova otvaraju se u 20 časova, a publiku će za ovo veliko veče prvi zagrejati DJ VKSHN. Nakon toga zakazan je nastup grupe LP Elektro, nakon čega će na binu izaći i kralj svinga – Parov Stelar. Žurka se do duboko u noć nastavlja uz odličan DJ set sjajnog Master Flow-a!

Muzički vodič od 7. do 13. aprila 8

Parov Stelar nedavno je započeo svetsku turneju „The Burning Spider Tour“ na kojoj promoviše svoj novi album. Izdanje “The Burning Spider” biće objavljeno 21.aprila, ali ćemo na njegovom nastupu u Hali sportova imati prilike da premijerno čujemo i nekoliko njegovih novih pesama. Nastupi na ovoj turneji potpuno su drugačiji od ranijih i pored pesama sa novog albuma, uključivaće i ranije hitove kao i blues semplove Muddy Watersa i Lightining Hopkinsa sjedinjene u klasični Stelarov zvuk. Sa svojim bendom održao je više od 600 nastupa širom sveta, sasvim je sigurno da će u Beogradu sve prisutne razigrati kombinacijom džeza, svinga i elektronike. Ono što je sigurno je da donosi dosta energije koja direktno pokreće telo i pleni dušu.

LP Elektro je najnovija muzička grupa beogradskih muzičara Sonje Lončar i Andrije Pavlovića (Andy Pavlov) i njihov najmlađi kreativni proizvod nastao kao plod dugogodišnjeg rada u okviru različitih instrumentalnih sastava (LP Duo, Ola Horhe) ali i komponovanja muzike za različite pozorišne predstave. Grupa stvara sofisticiranu, savremenu elektronsku muziku upotrebom novih i starih sintisajzera u kombinaciji sa minimalnim, plesnim ritmovima i konceptualnim ili ljubavnim tekstovima.

Muzički vodič od 7. do 13. aprila 9

Iz čiste ljubavi prema muzici i potrebe da se ista širi, VKSHN (Vukašin) svoje bavljenje muzikom započinje radom na autorskim radijskim emisijama posvećenim crnom zvuku. Ne vezuje se za jedan muzički pravac i vodi se parolom da uvek mora da je veselo! Njegov set sastavljen je od džezi i fanki ritmova, indi densa i vokalnog dip hausa, preko kvalitetnih bezvremenskih plesnih hitova do pop zvuka.

Master Flow (Milan Saitović) je DJ i producent iz Subotice. Još od 2006. je jedan od pionira elektro sving, nju džez i elektro tango zvuka u regionu i frontmen prvog elektro sving benda u Srbiji „Bandtronica“. Student je dizajna i produkcije zvuka na prestižnom Tehničkom univerzitetu u Gracu od 2013. godine i čest gost DJ beogradskih i evropskih klubova koji neguju vinil kulturu. Njegove jazzdance nastupe već duže vremena prati i „Swing the Beat“, plesna škola koja okuplja entuzijaste i zaljubljenike u džez muziku i plesanje svinga, sa kojima sarađuje kao DJ plesne škole.

Ulaznice za koncert po cenama: 2400, 2600 i 3500 (VIP) dinara u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima i kao i online preko sajtova www.eventim.rs. i www.scnovibeograd.rs. Organizator koncerta su Hala Sportova i HHArtists.

Bob Corn u CK13

Ove subote sa početkom od 21 čas u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu održaće se koncert italijanskog muzičara koji nastupa pod imenom Bob Corn. Bob Corn (Tiziano Sgarbi) dolazi sa severa Italije. Već više od deset godina je aktivni učesnik italijanske rok scene baveći se organizacijom koncerata, turneja i festivala, kao i vođenjem sopstvene izdavačke kuće.

Muzički vodič od 7. do 13. aprila 10

“To sam ja, sviram jednostavne muzičke linije na svojoj akustičnoj gitari i pevam o ljudima i ljubavi. Svoju muziku volim da zovem sad punk” – opisao je Tiziano sebe ukratko. Do sada je izdao šest albuma, održao pregršt koncerata širom i van Italije. Delio je binu sa mnogim muzičarima, a neka od najpoznatijih imena su Mike Watt, Dinosaur Jr, Calvin Johnson, Explosions in the sky, Xiu-Xiu i drugi.

Karte će se prodavati na ulazu u klub po ceni od 200 dinara.

Bez buke: Went svira u Rexu

Nakon brojnih uspešnih koncerata u okviru nove sezone serijala Bez buke, u Kulturnom centru Rex u subotu 8. aprila od 21 sat nasupiće Went – bend koji polazi od tradicije američkog folka, mešajući uticaje alternativnih žanrova, sa estetikom akustičnog zvuka.

Muzički vodič od 7. do 13. aprila 11

Foto: Stanislav Milojković

Iako je publika u poslednje vreme navikla na punokrvne rokenrol koncerte Wenta, Bez buke je idealna prilika da posetioci uživaju i u nešto mirnijem nastupu ovog beogradskog četverca.
Went je do sada izdao tri EP-a za nezavisnu diskografsku kuću Floorcollapsing, kao i album The Great Escape, koji trenutno promoviše.

Karte po ceni od 300 dinara se mogu kupiti u Kulturnom centru Rex svakog radnog dana od 11 do 17 časova, a na dan koncerta od 11 sati do početka svirke. U okviru Bez buke u narednom periodu nastupiće: In Absentias, Virvel, Jelena Petošević aka Lady Jelena, Bitipatibi i drugi.

Stereo Banana u Elektropioniru

Prvi nastup posle pet meseci pauze Stereo Banana najavljuje kao “eksploziju kungfuzije”. Šta to znači doznaće se onog trenutka kad se popnu na binu Elektropionira – u subotu, 8. aprila u 21 sat. Biće to prvi solistički nastup Stereo Banane u Beogradu nakon regionalnog uspeha hit singla “Nemoj da znojiš tehniku”.

Muzički vodič od 7. do 13. aprila 12

Foto: Stanislav Milojković

Malo je onih koji nisu videli kako izgleda niška verzija Trainspottinga spakovana u tri minuta. Energični hip-hop dvojac Stereo Banana napravio je neverovatan uspeh spotom za ovu pesmu koji je za kratko vreme “zaradio” više od 320.000 pregleda i tako postao treći najgledaniji video sadržaj u našoj zemlji na najpopularnijem video servisu. “Nemoj da znojiš tehniku” i druge zarazne hitove Stereo Banane beogradska publika će konačno biti u prilici da čuje uživo – na celovečernjem Bananinom spektaklu u Elektropioniru 8. aprila.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 600 dinara dostupne su u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i u Zaokretu (Cetinjska 15).

NEDELJA, 9. APRIL

Letz Zep u Domu omladine

Nakon fantastičnih koncerata Queen Real Tributa i Apocalyptice, srpska publika imaće prilike da uživa u maestralnoj svirci najboljeg i najpoznatijeg svetskog Zeppelin tribute benda – Letz Zep u nedelju u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Muzički vodič od 7. do 13. aprila 13

Britanska četvorka, koja je nastupala u 35 zemalja na četiri kontinenta, proslavlja deset godina otkako su Led Zeppelin nastupili sa Jasonom Bonhamom u londonskoj O2 areni, potukavši svetski rekord u potražnji ulaznica za koncert – čak 20 miliona ljudi je putem interneta zatražilo karte za čuveni koncert. Stoga su Billy Kulke i kompanija obećali da će u Beogradu izvesti numere iz celokupnog bek kataloga Led Zeppelina – od ’’Stairway To Heaven’’, ’’Black Dog’’ i ’’Kashmir’’ do ’’Rock’n’roll’’ i ’’Whole Lotta Love’’.

Ulaz za Veliku salu Doma Omladine će biti otvoren u 20.30, a koncert će početi u 21 sat. Organizator preporučuje fanovima da na vreme obezbede svoje ulaznice na svim prodajnim mestima Eventima zbog velikog interesovanja za Letz Zep koncert.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari