Muzički vodič od 7. do 14. juna 1

Svakog petka portal Danasa preporučuje žurke, svirke, koncerte i događaje praćene dobrim zvukom, koji će se odviti u narednih sedam dana.

7. jun – Velika Trojkina Žurka u KC Grad

Dragi naši drugari, gosti, prijatelji, kao što znate radno vreme nam ne dozvoljava da pravimo žurke do kasno u noć, pa smo zato rešili da „iskoristimo“ gostoprimstvo naših prijatelja Ljudmile i Dejana i da ovu, dugo planiranu i željno očekivanu žurku, za sve vas i nas, napravimo u KC Gradu, saopštili su organizatori povodom žurke koja će se odvijati u petak i dodali da sve počinje od 22h, pa dok nas noge drže.

Za pultom će se, kako su naveli organizatori, smenjivati: Sale Jevtic (Black Yoga), Zoja Borovčanin, Dekadentna Kod Kuce (šef kujne), Ivan Zule Zupanc, a za šankom će moći da se poruči domaće vino i domaću rakiju iz Trojke.

8. jun – GIPSY MAFIA & SKRECh Majstor Ljuban & Crvi

Muzički vodič od 7. do 14. juna 2„Na koncertu u okviru velike međunarodne konferencije #POBUNJENIgradovi #FearlessCities
nastupiće GIPSY MAFIA, beskompromisna hip hop ekipa koju čine: Buddy O.G., Skill i Dj Koki i koja više od 10 godina u Zrenjaninu, ali i u Nemačkoj na privremenom radu, vatreno kritikuju rasizam, segregaciju Roma i neoliberalni kapitalizam. Možda ste ih gledali na poslednjem Beldoscu u filmu „TO SAM ŠTO JESAM – GIPSY MAFIA“ ili na nastupima u Inex flimu i celom regionu.

SKRECh MAJSTOR LJUBAN iz Sevojna, malog industrijskog grada u zapadnoj Srbiji, dolazi Ljuban; skrečmajstor čudnih i ex-yu vinila, jedan od najveštijih treš-hop selektora u poslednjoj deceniji. Grebe ploče kao luda mačka po klubovima i ulicama Beograda, Užica, Gornjeg Milanovca, Beča i još svugde negde. Crvi, alternativni rock bend u stalnom nastajanju. Crvi nisu superbend, već grupa ljudi koja se svirački razume i nadopunjuje. Crvi žele da lutaju, a ne žele da idu sigurnim putem.

Njihova muzička misao je direktna i neposredna. Za njih kažu da su “hardkor energija, distorzija, fid-bek, električna struja, poludeli bas koji piči u noć. I trans, koja sačekuje u svakoj pesmi, i vodi negde daleko”. (Žikica Simić).

Crvi su: Damjan Babić (vokal, gitara), Dragan Knežević (gitara), Dimitrije Đurić (gitara, bas, prateći vokal) i Andrej Mladenović (bubanj)“, saopštili su organizatori događaja i dodali da će Beograd od 7. do 9. juna biti domaćin velike međunarodne konferencije „Pobunjeni gradovi”, posvećene lokalnim političkim pokretima iz Evrope i regiona.

U organizaciji inicijative Ne davimo Beograd, ovaj skup okupiće aktiviste i aktivistkinje iz preko 20 zemalja koji svoje političko delovanje zasnivaju na lokalnim, životnim problemima građana/ki.

8. jun – Vizelj

Muzički vodič od 7. do 14. juna 3Posle uspešne turneje po Velikoj Britaniji i Republici Irskoj, grupa Vizelj je ostala potpuno bez novca i odlučili smo da se kao pravi bardovi refinansiramo turnejom po najbogatijim gradovima Srbije. Jedan od njih je naravno i Novi Sad u kome su nas uvek voleli kao da smo njihovi, naveli su u najavi događaja momci iz Vizelja koji će nastupiti uživo u domu b-612, u Novom Sadu.

Muzički vodič od 7. do 14. juna 48. jun – Stereo Banana

Stereo Banana nastupiće u novootvorenom beogradskom klubu NeverLand Club, a vrata ulaza se otvaraju u 20 časova.

8. jun – Red & Blue

Muzički vodič od 7. do 14. juna 5Koncert benda Red & Blue, akustičnog duo-a Pavla Plavog i Pavla Crvenog biće održan ove subote u Galeriji Polet, od 21 sat, najavili su organizatori nastupa i didali da će tom prilikom biti izvođene pesme sastava“ The Cure, Franz Ferdinand, Ramones, The Killers, Arctic Monkeys, David Bowie…i još mnogo svežih aranžmana najvećih alt-rock hitova.

Jedna gitara, jedna truba, dva glasa, mnoooogo dobre muzike, istaknuto je u najavi događaja.

11. jun – Cannibal Corpse + gosti

Muzički vodič od 7. do 14. juna 6Začetnici brutal death metal pravca, bend koji nikada nije skrenuo sa svog zacrtanog puta, bend koji nikada nije poklekao pred bezbrojnim cenzurama i zabranama. Četiri godine nakon njihovog prethodnog fenomenalnog koncerta održanog u beogradskom Domu omladine bend se vraća u Srbiju.

Ovoga puta, premijerno u Novi Sad gde će fanovima prirediti jedan od svojih brutalnih koncerata. Specijalni gosti na koncertu death metal legendi na Novosadskom sajmu biće domaći death metal veterani Sacramental Blood i metal bend iz Rusije Autopsy Night.

13. jun – BLACK LIPS

Muzički vodič od 7. do 14. juna 7Dom omladine Beograda u saradnji sa Pop Depression // Pop Depresija i Kišobran premijerno u Srbiji predstavlja rokenrol prvake iz Atlante – The Black Lips, stoji u najavi događaja.

Prema rečima organizatora, „Black Lips su savremeni “kraljevi” psihodeličnog underground garage rokenrola. Osnovani su 1999, počeli su da sviraju kada su imali po 15 godina, a do danas su nastupali po celom svetu i, nekako usput, postali alternativne legende.

14. jun – LP Duo

Muzički vodič od 7. do 14. juna 8LP Duo čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović. Oboje su višestruko nagrađivani pijanisti, kompozitori i inovatori na polju savremene i elektronske muzike, i nastupiće na festivalu  • DEV9T sledećeg petka, najavili su organizatori.

Oni su dodali da su „elegancija klasike, sloboda džeza i snaga rokenrola sinonimi za njihovu muziku. Nastupali su širom sveta u koncertnim dvoranama poput Carnegi Hall, Njujork, Kennedy Center, Vašington, NUS Singapore, Royal Danish Opera & Theater, Kopenhagen, itd. Jedni su od pokretača internacionalnog, umetničko-naučnog projekta ,,Kvantna muzika”.

Povezujući akustične klavire sa kompjuterima te stvarajući jedinstven zvuk koji spaja prošlost, sadašnjost i budućnost, kroz ovaj projekat, u saradnji sa elektroinženjerima, kreiran je i novi inovativni instrument, hibridni klavir. Kada se ne bave kreiranjem potpuno novih instrumenata, LP duo komponuje muziku za pozorište, TV, film a u okviru alter ega LP Elektro, stvaraju potpuno novu, retro-elektronsku muziku“.

14. jun – YU grupa i Galija na Adi Ciganliji

Muzički vodič od 7. do 14. juna 9Početak letnje kupališne sezone na Adi Ciganliji u Beogradu biće obeležen u već dobro poznatoj i veoma popularnoj pivskoj oazi „ Beer Garden“ koja se nalazi na početku Makiške strane Ade, gde će od 20 časova biti održani koncerti dva rok benda – „JU Grupe“ i „Galije“.

Pored besplatnih koncerata JP „Ada Ciganlija“ je obezbedila da se 14. juna posetioci, koji dođu na koncerte, mogu besplatno i parkirati na javnom parkingu koji se nalazi u blizini Beer Gardena. Koncerti na bini Beer Garden-a će ove godine trajati od 15. juna do 4. avgusta i uz bogat muzički program će biti centar dešavanja u toku letnje sezone na popularnom beogradskom moru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari