Treći po redu Amstel Belgrade Foam Fest počinje večeras u 20 časova u Beogradskoj areni, a posetioce, uz dosad neviđene zvučno-svetlosne efekte, hektolitre pene, atraktivne igračice i vulkanske vatre, očekuje i odličan line up koji će jednako zadovoljiti ljubitelje tvrdog i mekšeg zvuka. Ovaj najspektakularniji domaći muzičko-scenski događaj nastao je 2009. godine i od tada ga je posetilo više od 40.000 ljudi. Festival je ugostio vodeća svetska DJ imena današnjice, a taj trend se nastavlja i ove godine.


Tom Novi, Kristijan Varela, Antoan Klamaran i mnogi drugi DJ-evi dovešće atmosferu do usijanja. Na projektu radi tim od 700 ljudi, a scenografija koja je već postavljena u Areni, zauzela je dobar deo partera. Dva gigantska penopada i dva pena topa sa dometom od 25 metara postavljeni su na rubove partera dok je u centralnom delu instalirano još šest velikih pena topova. „Ket vok“ dugačak trideset metara na kojem će se smenjivati plesne grupe proteže se od DJ pulta do drugog kraja partera.

Više stotina kvadratnih metara led ekrana, lasera, roto glava i svetlosnih topova raspoređeno je po impozantnoj scenografiji. Veliku pažnju organizatori su posvetili i ozvučenju, pa su u Areni instalirane zvučne kutije jačine preko 300.000 vati. Pored glavnog, Main stage-a, u prstenu Arene će biti instalirane još dve bine i to „Deep house lounge – The school of cool & freinds“, gde će nastupiti Iris Šolaja, Đorđe Popović, Đorđe Martinović i Aleksandar Milićević i „Serbian stage“ koji će poslužiti za takmičenje mladih DJ-eva. Ulaznice za festival su jedinstvene, kako za parter, tako i za tribine pa posetioci koji budu želeli da uživaju isključivo u muzici, neće morati da silaze u parter, odnosno u penu. Na izlazima iz Arene biće instalirani sušači koje je obezbedila Tehnomanija iz Beograda pa će želja biti ispunjena i posetiocima koji budu hteli suvi da napuste Arenu.

Rikardo Leverok potvrdio dolazak

Najpoznatiji holandski MC Rikardo Leverok nastupiće večeras u Areni kao specijalni gost DJ Pleje, jednog od najboljih domaćih disk džokeja. Pleja će uz podršku Leveroka u Areni predstaviti i svoj prvi singl pod nazivom „Vajt blosom“. Satnica izgleda ovako: od 20 sati Igor Garnier, 20.30 Vlada Stefan Braun, 21 Kizami, 21.45 Mirko & Meex, 22.30 Pleya, 23.15 DJ Reeplee, od ponoći Tom Novy, od dva sata Antoine Clamaran, od četiri Cristian Varela i od šest do osam Marko Nastić & Dejan Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari