Novi spot i koncertne aktivnosti Nikole Čuturila 1Foto: Saša Bukumirović

Spot za najličniju pesmu sa poslednjeg albuma “Priče iz Depoa” autora Nikole Čuturila “Slušaj me sine“, izašao je u režiji Milutina Petrovića, a prati ga i niz koncertnih aktivnosti.

Nikola najavljuje nastup u Beograd 3. juna u Domu omladine, u sali Amerikana; Sledi Novi Sad 10. juna u Domu kulture.

Muzički kritičari ističu da je ”Slušaj me sine” jedna od onih pesama kojoj ćete se vraćati i slušati je iznova, kako bi svaki put otkili neki novi detalj i približili se istini koja vešto sublimira taj „svet u sebi“, baš kao i prateći spot.

-Nikola je generacija, drugar i „pravoverni“ roker svih ovih burnih godina. Muzički spotovi su verovatno već bogu dozlogrdili i nije ih lako više praviti, specijalno matorcima kao što smo mi, ali unutar tog globalnog problema, bilo je uživanje iscimati se oko Čuturinog novog spota. I mnogo mi je drago da smo naš višedecenijski rokerski „eko sistem“ ovaj put proširili Stašom Bukumirović koja je snimila spot i Urošem Milkićem koji ga je montirao. Dakle ne daj se sine i rock on – kazao je Milutin Petrović.

Kadrovi video spota su snimljeni na lokacijama Pančeva, tj. Tamiša, kao i poznatog beogradskog kafića.

-Pesma „Slušaj me sine“ je nastajala dugo i krajnje je delikatna i intimna. U isto vreme ima nas puno koji se prepoznajemo u njoj. Briga će uvek biti tu, a ono što sigurno možemo je da bezuslovno volimo svoju decu i da pokušamo da ih razumemo. Reditelj Milutin Petrović je osmislio i realizovao spot i atmosferu koja nijednu poruku pesme nije pojačala niti joj oduzela smisao. Ideja je bila da slika pomogne pesmi kako bi se pre svega slušala i sve ukupno mislim da je uradio sjajan posao – kazao je Nikola Čuturilo. koncerte.

On se ujedno priprema i za predstojeće koncerte.

– Moja je želja kao i uvek da sa ljudima u publici podelim radost, energiju, iskrenost i nadu. Svako ko bude sa nama u Amerikani dobiće od mene sve što mogu bez zadrške i kalkulacije – kaže Nikola.

Pored izbora pesama sa poslednjeg albuma, bogata karijera biće  predstavljena i izabranim pesmama sa prethodnih izdanja; Nikoli i bendu na pozornici će se pridružiti muzičari koji su učestvovali na snimanju posednjeg albuma, a biće i nekoliko iznenađenja.

Koncert u Amerikani počinje sa mladom grupom Vreme čuda, koja će predstaviti nekoliko pesama sa svog istoimenog debi albuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari