Američki kantri pevač Gart Bruks je želeo da održi pet povratničkih koncerata u Dablinu ovog meseca, ali je morao da ih otkaže. Iako su dva koncerta rasprodata, njemu nije data dozvola da nastavi sa prodajom karata. Reč je o lokalnoj samoupravi koja je reagovala nakon žalbi lokalnih stanovnika koji nisu bili raspoloženi da „trpe“ pet uzastopnih koncerata na Krouk Park stadionu kapaciteta 82.000 mesta.

Pitanje o održavanju koncerata punilo je stranice štampe, a dospelo je čak i do parlamenta. Bruks se 2001. godine povukao od pravljenja muzike i odlaske na turneje, a odlučio je da u Dablinu započne svoj povratak na scenu. Prodao je rekordnih 400.000 ulaznica, što je ekvivalent od skoro 10 odsto ukupne populacije Irske, a planirano je da krene na turneju do kraja godine.

Kantri pevač, koji je u karijeri prodao 125 miliona albuma, umeo je da tokom svoje „penzije“ odsvira po neki koncert ili da se pojavi na dobrotvornom nastupu. Inače, niti jedan irski izvođač – pa čak ni legendarni U2, nisu imali pet koncerata zaredom na Krouk Park stadionu, najvećem takvom objektu u zemlji. Koncertni promoteri navode da je bar 70.000 od 400.000 prodatih ulaznica kupljeno od strane fanove Garta Bruksa iz inostranstva. S druge strane stiže upozorenje od pripadnika biznisa – od vlasnika restorana do hotelijera, da će lokalna ekonomija izgubiti i do 50 miliona evra ukoliko se koncerti ne održe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari