Hevi metal muzičar Ozi Ozborn pohvalio se da je u testamentu naveo da svoje organe ostavlja nauci pošto sebe smatra „medicinskim čudom“ jer je i dalje živ uprkos ogromnim količinama narkotika i alkohola koje je godinama unosio u sebe.

– Ja sam medicinski fenomen po svim proračunima. Razmišljao sam da telo doniram Prirodnjačkom muzeju. Sada imam 61 godinu. Pre samo 20 godina pio sam po četiri flaše konjaka svakog dana. Imao sam momente kada mi je sve bilo crno ispred očiju. A evo i dalje živim. Ostaviću svoje telo naučnicima iz oblasti medicine. Neka utvrde kakve to gene imam kada sam otporan na sve te otrove. U svakom slučaju postaraću se i da moje telo bude najpre izloženo u Prirodnjačkom muzeju – kaže Ozborn.

Bivši frontmen grupe Blek Sabat naglašava da je u mlađim danima strahovao od smrti, a da su mu alkohol i droga upravo pomogli da prevaziđe tu fobiju.

– Bio sam najveći hipohondar na svetu. Zato sam i počeo da se drogiram. Kada god sam video na televiziji neku emisiju o nekoj bolesti, odmah sam razmišljao kako i ja mogu da umrem od toga. Zato sam i bežao od sebe i svojih strahova. Bio mi je hobi da sam sebi dam dijagnozu kada sam bolestan, a ona je uvek bila najgora moguća. Onda sam najednom prestao da idem kod lekara. Kada mi godinama nije bilo ništa od tolikih narkotika, shvatio sam da sam imun na mnoge bolesti – dodaje Ozborn.

Slavni muzičar očekuje da će živeti još najmanje 20 godina.

– Ako doživim 80. rođendan biću najsrećniji na svetu. Medicina je danas toliko napredovala da se i sa 60 godina osećam sjajno. Narkotike i alkohol više ne uzimam, a jedino pušim previše. Često i zaspim sa cigaretom u ustima. Kada bih i njih ostavio verujem da bih živeo više od 100 godina – zaključuje Ozborn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari