Pesma Metalike našla se u Billboardovih top 100: Stranger Things je 'oživeo' 36 godina nakon izlaska (VIDEO) 1Foto: Printscreen/YouTube/StrangerThings

Serija Stranger Things oživela je duh 80-ih i ponovo popularizovala neke od najvećih hitova. O tome svedoči i činjenica da je pesma Metalike „Master of Puppets“ prvi put u istoriji ušla na listu Billboard Hot 100, 36 godina nakon objavljivanja.

Sve zahvaljujući seriji Stranger Things

„Master of Puppets“ je jedna od najpoznatijih pesama Metalike sa istoimenog albuma, a nastala je 1986. godine. Ponovo ga je popularizovala serija Stranger Things, tačnije scena koju fanovi već nazivaju kultnom.

U poslednjoj epizodi četvrte sezone, Edi Manson, jedan od najomiljenijih likova serije, svira legendarnu pesmu Metalike tokom borbe sa Vecnom u impresivnoj sceni na krovu, a obožavaoci serije su potpuno oduševljen njegovim nastupom.

Osim Metalikine, još jedna pesma iz 80-ih je stekla popularnost zahvaljujući seriji. Reč je o pesmi „Running Up That Hill“ u izvođenju Kejt Bas, koja je ušla u prvih 10 na UK top listama, piše IndexHR.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari