Pevala je u filmu Toma, njena pesma "Rumba" ima više od milion pregleda i najveće šanse da predstavlja Srbiju na Evroviziji 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Njena pesma „Rumba“ ima najviše pregleda od svih pesama koje se takmiče na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju ’23, a kvote na srpskim kladionicama joj daju najviše šansi za pobedu, piše Nova.rs.

Iako se prvih dana nije istakla, Zejna i njena keči pesma „Rumba“ postali su favoriti na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu za Evroviziju.

Muziku je radio Nikola Burovac, ispunjena je tradicionalnim melosom uz urbani pop zvuk, tekst je pisao Miloš Roganović,  a aranžman je radio Darko Dimitrov.

Pesma na zvaničnom evrovizijskom kanalu RTS ima više od milion i šest stotina hiljada pregleda.

Nova.rs piše da je Zejna Murkić srpska pevačica romskog porekla. Pevanjem i plesom se bavi od ranog detinjstva, a prve nastupe je imala sa svega 10 godina. Sa 16 godina počinje profesionalno da se bavi pevanjem i da nastupa širom zemlje i u inostranstvu.

Karijeru započinje u takmičenju Operacija trijumf, iz koga vrlo brzo ispada, ali odmah nakon ovog TV programa dobija poziv od strane Čede Čvorka, frontmena grupe Luna.

U periodu od 2009. do 2010. godine bila je članica popularne grupe Luna, sa kojom je snimila dva albuma, „Da san ne prestane“ i „Sex on the beach“. Kao vodeći vokal u grupi, otpevala je neke od najzapaženijih numera na ovim albumima, kao što su „Panika“, „Vrištim u sebi“, „Klela bih“ i „Alo, alo“.

Krajem 2010. godine napušta grupu i odlučuje da se posveti solo karijeri.

U junu 2011. objavljuje prvi singl na engleskom jeziku pod nazivom „Tonight“ u saradnji sa Dee Monk-om. Iste godine objavljuje i prvi samostalni singl na srpskom jeziku pod nazivom „Najbolja“, za koji je samostalno uradila kompoziciju i tekst.

U 2012. godini je izbacila singl „Drama“, koji je otpevala zajedno sa Slađom Delibašić i reperom Sha. Iste godine učestvuje na festivalu zabavne muzike „Vrnjačka banja“, gde osvaja nagradu novinskog žirija. U međuvremenu piše pesme za druge izvođače i peva prateće vokale.

U 2013. godini je predstavila singl „Apsint“.

Zejna peva pesmu Ruške u sceni filma „Toma“. U pitanju je romska pesma „Jag“. Zejna ima ćerku Kjaru.

Učestvovala je na Pesmi za Evroviziju 2022. godine sa pesmom „Nema te“ i ušla u finale ovog takmičenja.  Melodiju je napisao Vladimir Maraš a stihove Sanja Perić. Harmoniku je svirao Aca Sofronijević. Ove godine ponovo učestvuje na PZE sa pesmom „Rumba“, koja je prvobitno napravljena za mjuzikl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari