„Svi kao jedan“, drugi po redu hip-hop festival, počinje večeras i trajaće do 1. septembra u Skejt-parku na Ušću. Festivalski program koji će trajati 24 sata, tri dana zaredom, svim fanovima hip-hop kulture donosi: takmičenja u skejtu, rolerima i BMX-u, crtanju grafita i break dance-u, festivalsko selo sa dnevnim programom, predavanjima, radionicama, projekcijama filmova ali i svim drugim interesantnim stvarima koje su nastale iz hip-hopa kao globalno prihvaćene kulture.


Bad Copy u punom sastavu (Ajs Nigrutin, Skaj Vikler i Timbe) nastupiće prve festivalske večeri u ponoć, a sat kasnije na scenu stupaju Gru i Niggor. Iste noći, poznati Minhenski DJ-evi Don Dado i Benny Bianco zabavljaće publiku u svom dvočasovnom „Back2Back“ setu. U petak, jedan sat posle ponoći, nastupiće legendarni američki reper Kurtis Blow uz podršku DJ Tomekk-a, čuvenog hip-hop di-džeja iz Nemačke. Poslednje veče rezervisano je za nastupe bitboksera Samm the Man, od 23 sata, popularnog crnogorskog hip-hop dua WHO SEE, kojeg čine Noyz (Mario Đorđević) i Dedduh (Dejan Dedović), od jedan sat posle ponoći, beogradske hip-hop grupe Prti Bee Gee i mnoge druge.

Festivalsko selo, dnevni program festivala „Svi kao jedan“, obuhvata brojne zabavno-edukativne sadržaje. U petak su predviđene radionica grafita i takmičenje u skicama (program vode Sarione i Soter), nastupi neafirmisanih izvođača, Grafitti Jam, Inline skate takmičenje (roleri), Fingerboard takmičenje i BBoy/BGirl Battle, sa sudijama iz Grčke i Rumunije. Organizovana je i škola DJ-inga „Turntablism“ i audio produkcije, kao i bioskop sa kultnim igranim i dokumentarnim filmovima o hip-hopu. U subotu će se održati predavanja o hip-hopu, radionica Beat-making, Skejt tekma + demo BMX, kao i kvalifikacije za MC Challenge.

Karte za festival po promotivnim cenama su rasprodate, pa cena jednodnevne karte iznosi 750 din, a cena kompleta 1.990 din.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari